Maak kennis met: Edith Kok

Longarts

Longarts

Voor veel poliklinische zorg hoef je niet in een ziekenhuis te zijn 

Na mijn opleiding tot longarts, in het CWZ te Nijmegen, heb ik een aantal jaren gewerkt in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Daarna heb ik ook nog gewerkt in het NWZ Alkmaar/Den Helder en in Bernhoven Uden. 

In de loop der jaren bedacht ik mij steeds vaker dat je voor veel poliklinische zorg helemaal niet in het ziekenhuis hoeft te zijn. Sterker nog, ik kon mij een setting voorstellen die veel prettiger is. Ook merkte ik dat ik steeds meer belang ging hechten aan het hebben van invloed op organisatie van de zorg. Ik wilde meer regie over mijn agenda en de tijd die ik besteed aan patiënten. 

Als patiënt wil je gezien en gehoord worden. Je wil het gevoel hebben dat de dokter je begrijpt. Dit kost de ene keer meer tijd dan de andere. Ik wil graag die tijd hebben voor mijn patiënten. 

Ook wil ik graag meer tijd maken voor een nauwere samenwerking met de huisarts. Een laagdrempelig overleg draagt bij aan goede zorg.

Palliatieve zorg

Enkele jaren geleden heb ik een aanvullende opleiding gedaan in de palliatieve zorg. Dit is zorg voor mensen die een ziekte hebben waar ze niet meer van genezen. Dit vind ik heel bijzonder om te mogen doen. Ik mag iemand begeleiden en adviseren en samen kijken naar wat kwaliteit van leven is voor diegene. 

Ik heb hierin veel ervaring binnen de longziekten maar heb ook veel breder ervaring op mogen doen. Zo heb ik in palliatieve teams gewerkt van verschillende ziekenhuizen en heb ik mogen werken als hospice-arts.

COVID-19

In ziekenhuis Bernhoven te Uden heb ik mij vorig jaar ingezet voor de nazorg van Corona-patienten. Een hele mooie ervaring waar ik veel kennis heb opgedaan. Ik kwam in aanraking met patienten die langdurige klachten hadden na het doormaken van een corona infectie. Dit noemen we Long Covid. Het is een complex en nog onvoldoende opgehelderd ziektebeeld en heeft ontzettend veel impact op het dagelijks leven. Advies en begeleiding hierin is maatwerk. Iedere patient heeft een eigen palet aan klachten. 

Aandacht voor de mens staat bij mij centraal
Bij Optimum Clinics ervaar ik de vrijheid om aandacht en zorg te geven in een setting die bij mij past; poliklinische zorg in een kleinschalige en prettige omgeving, dicht bij de huisarts. Dat ik deel uit maak van gezondheidscentrum Ceres in Heesch is daarmee een droom die uitkomt!


Wist u dat... 

Edith volgend jaar gaat trouwen met haar grote liefde?

Edith twee hele leuke bonuskinderen heeft?

Edith gek is op haar kat Boris?

Edith in haar vrije tijd graag bokst en beeldhouwt?