Spataderen Denekamp Twente

Endoveneuze lasertherapie

(EVLT)

Endoveneuze lasertherapie (EVLT)

Deze laserbehandeling wordt niet voor niets het vaakst uitgevoerd in onze kliniek. Het biedt vele voordelen. Een endoveneuze laserbehandeling, ook wel EVLT genoemd, maakt een operatie in veel gevallen overbodig. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Hierdoor is de ingreep minder belastend voor u en kunt u direct weer naar huis. De ervaringen met endoveneuze lasertherapie en zijn zeer positief en het herstel verloopt over het algemeen snel met minimale beperkingen. 

Wat is endoveneuze lasertherapie (EVLT)?

Endoveneuze lasertherapie, ofwel EVLT, is de meest toegepaste spataderbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van lasertechniek. Bij deze techniek wordt er een laserdraad ingebracht in de te behandelen spatader. Hiermee wordt de spatader dicht gebrand. 

Een EVLT is vrijwel pijnloos, onder lokale verdoving en geeft zeer goede (blijvende) resultaten. U kunt direct na de behandeling de kliniek lopend verlaten en het verdere herstel is snel. Een EVLT biedt dus vele voordelen. 

Zoals iedere behandeling kent ook endoveneuze lasertherapie nadelen. De nadelen die een EVLT met zich mee zouden kunnen brengen zijn eventuele complicaties. Zo kunnen er bijvoorbeeld bloeduitstortingen ontstaan. Dit is normaal en gaat vanzelf weer over. Dit geldt ook voor een wat trekkend gevoel. Zeer zelden zien we een aderontsteking of trombose. 

Voordelen EVLT

Zeer goede (blijvende) resultaten

Geen littekens. Het kleine gaatje waar de laserdraad wordt ingebracht, herstelt volledig.
Vrijwel pijnloos en onder lokale verdoving.
Snel en goed herstel. U kunt direct na de behandeling naar huis. 
Endoveneuze laser

Hoe verloopt een EVLT?

Een (spatader)behandeling bij Optimum Clinics verloopt volgens een aantal vaste stappen. 


1) intake

Voordat er bepaald kan worden welke behandeling de beste keuze is voor uw spataderen, nodigen wij u uit voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreekt u met de spatader specialist wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Uw benen worden onderzocht door middel van een echo-duplex onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt met een echo gekeken welke spataderen bij u de klachten veroorzaken. Op deze manier kunnen we bepalen of er alleen sprake is van spataderen die onder een cosmetische behandeling vallen of dat er ook diepergelegen spataderen aanwezig zijn. Aan de hand van dit onderzoek stelt onze spatader specialist, in overleg met u, een behandelplan op. 

Tip: schrijf voorafgaand aan uw eerste consult alles op wat u aan de specialist wil vragen of wat u wilt vertellen. Een notitieblokje meenemen om tijdens het consult notities te maken kan ook prettig zijn. 


2) voor de behandeling

Na afloop van het eerste consult plant u met onze doktersassistente een afspraak voor de daadwerkelijke behandeling. Heeft u tijdens het eerste consult een andere behandeling besproken dan EVLT? Klik dan hier voor meer informatie over die behandeling.

Voordat u naar de afspraak voor uw endoveneuze lasertherapie komt, vragen wij u met een aantal dingen rekening te houden:

  • Vraag iemand uit uw omgeving om u naar de afspraak te brengen en weer op te halen. U kunt direct na de behandeling weer lopen maar nog niet autorijden. 
  • Draag lekker en ruim zittende kleding en schoenen. Het is belangrijk dat u zich voor, tijdens en na de behandeling zo prettig mogelijk voelt. Neem ook schoon ondergoed mee. Dit kan nat of vuil worden tijdens ed behandeling. 
  • Zorg ervoor dat u geen zalf, creme of bodylotion op het te behandelen been smeert. Dit komt de behandeling niet ten goede.
  • Veel mensen ondervinden enige spanning voorafgaand aan de behandeling. Dit is volkomen normaal. Probeer ondanks eventuele spanning wel goed te eten, te drinken en te slapen. 


3) de behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar de locatie waar de behandeling zal plaatsvinden. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer en onder het genot van een kop koffie of thee wachten tot de specialist of assistente u ophaalt. Mocht u nog vragen hebben dan is er ruimte om deze voor start van de behandeling te stellen. Geef dit bij voorkeur direct bij binnenkomst aan. Indien er geen vragen meer zijn, wordt u gevraagd om het te behandelen been te ontbloten en plaats te nemen op de behandeltafel. Onze specialist en de assistente zullen er alles aan doen om het u zo comfortabel mogelijk te maken. 

Allereerst wordt uw been gedesinfecteerd. De spatader die behandeld moet worden, wordt door middel van echo in beeld gebracht. Op die manier kan de specialist op de juiste plek en heel gericht een canule in de ader brengen. Dit kan wat vervelend aanvoelen.Via deze canule wordt de laserdraad naar binnen geschoven en verdovingsvloeistof ingespoten. Hierna wordt de laser in werking gesteld. U kunt een drukkend gevoel in de lies ervaren. Dit is van korte duur. Daarna voelt u niets tot weinig van de behandeling. 


4) na de behandeling

Na de behandeling wordt uw been schoon gemaakt en krijgt u een drukverband. Het is verstandig om nog even te blijven liggen na de behandeling. De assistente kijkt daarna of het verband er nog goed uitziet en zal u een steunkous aan doen. U mag daarna in principe opstaan. De assistente zal u nog wat adviezen meegeven en dan kunt u direct weer naar huis. Zorg ervoor dat er iemand aanwezig is die u naar huis kan brengen.


5) tot slot

De steunkous dient u nog een week te dragen. De eerste twee dagen dag en nacht en daarna alleen overdag. Dit mag langer wanneer u dit prettig vindt maar heeft geen effect op het uiteindelijke resultaat van de behandeling. Het verband kunt u na 72 uur voorzichtig verwijderen en kunt u eventueel ook douchen. 

U kunt gewoon lopen na de behandeling. Lopen bevordert zelfs het herstel. Lang staan raden wij af. U kunt de eerste week wat pijn en ongemak ervaren. Dit is normaal. Tegen de pijn kunt u eventueel paracetamol gebruiken. 

In principe is een controle afspraak niet nodig. Indien u wel graag een controle afspraak wil maken dan kunt u dit aangeven bij onze doktersassistente. 

Wilt u meer weten over spataderen en de behandelingsmogelijkheden? 

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Dat doen wij op een manier die u prettig vindt. Via de button "neem contact op" kunt u op verschillende manieren met ons in contact komen. 
Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

U kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak. Zo bent u snel van uw spataderen af.

dr. E.A. de Zwart-Storm

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we u goed kennen. Indien nodig stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Wij nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met uw huisarts. Uw huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met u besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij u. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij u helpen in uw eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar Optimum Clinics om uw klachten te laten onderzoeken. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

KNO arts Nijmegen
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

eten in de keel slikproblemen slikklachten
>>>
Eugene de Zwart-Storm

Flebologie bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Wilt u meer weten over Optimum Clinics?