Moedervlekken

Snel zekerheid over een veranderende vlek?

Experts in de behandeling van moedervlekken!

-Effectieve diagnostiek

-Uitstekende behandelresultaten

-CO2-laserbehandeling voor uitstekende moedervlekken

-Ervaren medisch specialisten

-Neem afscheid van irriterende, jeukende of ontsierende moedervlekken 

Ontdek onze behandelmethoden
Ik wil meteen een afspraak maken
15 jaar
Ervaring met beoordelen moedervlekken
100+
Effectieve procedures per jaar
< 1 week
Binnen een week zekerheid
Helder behandelplan

Helder behandelplan

Zekerheid over wat er aan de hand is. Altijd vooraf medische analyse en dermatoscopie onderzoek.
Volledig vergoed

Volledig vergoed

Met een verwijzing van de huisarts is een medische analyse inclusief microscopisch onderzoek vergoed door zorgverzekeraar.
Moderne technieken

Moderne technieken

Alle technieken in huis; dermatoscopie, operatieve verwijdering, CO2 laser behandeling
Ervaren specialisten

Ervaren specialisten

Onze medici zijn experts in het beoordelen van moedervlekken en hebben voor elke vlek een passende oplossing.
Direct weer aan de slag

Direct aan de slag

Door onze minimaal invasieve behandeling kunt u vaak dezelfde dag weer aan het werk.
Endoveneuze laser

CO2-laser

Een laserbehandeling voor onschuldige en ontsierende moedervlekken geeft prachtige resultaten.
Spatader experts

Melanoom experts

Het veilig en effectief behandelen van verdachte moedervlekken is onze expertise. Onze patiënt reviews zijn daar het bewijs van.
Nazorg garantie

Nazorg garantie

Wees verzekerd van de best mogelijke nazorg na de behandeling. Altijd check op effectiviteit en veiligheid.
Snel zekerheid

Snel zekerheid

Verdachte moedervlekken worden altijd direct verwijderd en opgestuurd voor microscopisch onderzoek. Zekerheid < 1 week.
Optimum Clinics Oosterbeek

Experts in het beoordelen van moedervlekken

De medisch specialisten van Optimum Clinics zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van moedervlekken. Moedervlekken kunnen klachten geven van jeuk en irritatie. Wanneer een vlek veranderd van vorm of kleur is het altijd verstanding om hem te laten nakijken door een expert in het beoordelen van moedervlekken. Een vroeg opgespoord (dun) melanoom heeft een uitstekende prognose. 

Of het nu gaat om ontsierende moedervlekken of eentje die aan het veranderen is en klachten geeft, u bent snel en goed geholpen in hét dermatologisch centrum van Gelderland. 

Wij gaan zorgvuldig te werk. Moedervlekken worden altijd beoordeeld met en dermatoscoop door een dermatoloog en indien verdacht chirurgisch verwijderd en nagekeken. De microscopie uitslag is binnen een week bekend. 

Een professionele behandeling door een dermatoloog van onze kliniek nabij Arnhem is de beste manier om uw moedervlekken te behandelen. Onze dermatoloog heeft de expertise en de juiste moderne apparatuur in huis om u effectief en prettig te helpen uw huid gezond te maken.

Ik wil een afspraak maken voor een moedervlek behandeling
Ik ben zeer tevreden en dankbaar. Vanaf het begin adequaat geïnformeerd, vriendelijk ontvangen voelde me veilig en na de behandeling van spataderen aan een been meteen van de pijn af. 
Nicole

Nicole

Heel bekwame, empathische, goed luisterende zorgverlener. Zijn lange ervaring voegt ook nog extra waarde aan zijn integere competenties en kwaliteiten en stelt je gerust. Mijn moeder is met succes bij hem behandeld. Heel tevreden... 
Hennie
Hennie
Dr. de Zwart- Storm heeft mij uitermate goed geholpen. Bij aankomst werd ik zeer vriendelijk ontvangen door de receptioniste en daarnaast de dermatoloog zelf. Er wordt naar je geluisterd en daarnaast wordt er secuur werk geleverd. Meneer heeft erg veel kennis en weet zijn kennis goed te vertalen naar een leek. Ik kan Optimum Clinics zeker aanbevelen bij andere mensen! 
Optimum Clinics

Nelleke

Voordelen van behandeling bij Optimum Clinics

Microscopie

Snel zekerheid door microscopie

Wilt u snel zekerheid over een veranderende moedervlek? Melanomen die vroeg opgespoord worden hebben een uitstekende prognose. U wordt snel geholpen en bij een verdachte moedervlek wordt deze meteen verwijderd en opgestuurd voor microscopisch onderzoek. De uitslag is binnen een week bekend. 
Meer over moedervlek symptomen
Direct weer aan het werk

Direct weer aan het werk

Wilt u zo veel mogelijk vakantiedagen voor de vakantie bewaren? Door onze minimaal invasieve technieken kunt u vaak dezelfde dag weer aan het werk. Kleine ontsierende bolvormige moedervlekken worden effectief verwijderd met de CO2-laser. Verdachte moedervlekken worden chirurgisch verwijderd. Na een ingreep is het altijd verstandig om geen spanning op het litteken te zetten, maar wanneer u rustig aan doet kunt u dezelfde dag weer aan het werk. 

Meer over behandeltechnieken
Tarieven spataderbehandelingen

Volledig vergoed

Met een verwijzing van uw huisarts wordt het consult, diagnostische excisie en het microscopisch onderzoek volledig vergoed. Het verwijderen van sommige ontsierende uitsteeksels van de huid vallen niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar. Deze zijn voor eigen kost en rekening . Tijdens het consult zal uw arts dit met u bespreken. U weet dus altijd van tevoren en exact waar u aan toe bent.

Bekijk de tarieven van onze dienstverlening
Nazorg garantie

Nazorg garantie

Wat betekent dat, goed geholpen? Bij Optimum Clinics behandelen we moedervlekken met verschillende minimaal invasieve technieken en streven we naar het beste cosmetisch resultaat. Niet alleen een uitstekende behandeling is voor belangrijk, maar ook de garantie van een goede nazorg. Na een behandeling wordt u altijd persoonlijk door de medisch specialist terug gezien om zeker te zijn van de resultaten. Wanneer u tussentijds vragen heeft staat ons personeel voor u klaar. Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar. 
Behandeltraject moedervlekken

eigen bijdrage

Volledig vergoed

Behandeltraject Moedervlekken

 • Wil je zekerheid over veranderende moedervlekken?
 • Wil je een volledige huid check door een specialist?
 • Wil je cosmetisch mooie resultaten?
 • Ben je klaar om snel en goed geholpen te worden?
 • Wil jij gezien worden door een arts die wel tijd voor je heeft?
Dan is dit het meest complete kliniek die je tegen zult komen. Je profiteert van 10jaar ervaring van onze experts in het effectief diagnosticeren en behandelen van moedervlekken.

Direct afspraak

 

Ontdek hoe moedervlekken ontstaan en welke gevolgen ze hebben

Moedervlekken zijn goedaardige gezwellen van melanocyten, de pigment producerende cellen in de huid. Moedervlekken worden daarom ook wel melatocytaire naevi genoemd. Een moedervlek is maar een van de vele soorten naevi. Er kunnen goedaardige gezwellen ontstaan vanuit elke structuur in de huid, denk daarbij onder andere aan zweetklieren, bloedvaten, zenuwweefsel, haren of dekcellen. 

Wat leert u over moedervlekken?

 • Wat zijn moedervlekken
 • Hoe herken je een melanoom
 • Hoe spoort uw dermatoloog melanomen op
Wat zie je op de normale huid?

Wat zijn moedervlekken?

Moedervlekken zijn goedaardige gezwellen van de huid genaamd naevi of naevus. Afhankelijk van welke structuur is aangedaan ontstaat er een bepaalde naevus. Bijvoorbeeld wanneer een moedervlek ontstaat uit kluwen bloedvaatjes, dan zie je een fel rood puntje op de huid en noem je het een angioom

Verder herkennen we de epidermale cysten of atheroomcysten. Dit is een met talg gevulde holte. Het meest voorkomend zijn de ouderdomswratten of wijsheid-wratten (seborrhoische keratose). Wijsheid komt immers ook met de jaren. Iedereen krijgt op een gegeven moment wel een. Deze ontsierende plekken kun je eenvoudig afschrapen. Verder zien we virale wratten, met name aan de vingers bij kinderen en fibromen. Fibromen zijn huidkleurige uitsteeksels aan de huid, we zien ze vaak in de oksel. 

Moedervlekken zoals wij ze kennen en bedoelen zijn bruine vlekken of bultjes op de huid. Meestal zijn ze onschuldig, maar niet altijd. Hebben mensen meer dan 100 moedervlekken dan is het risico op ontstaan van melanoom verhoogd. Laat bij veranderingen altijd uw huid beoordelen door een medicus.


Melanoom

Hoe herken je een melanoom?

Melanomen kunnen spontaan ontstaan op plaatsen waar pigmentproducerende cellen aanwezig zijn. Dus ook onder de voet, op slijmvliezen van mond en vagina, en natuurlijk de huid. Je kan melanomen herkennen:

 • groei, ze worden groter dan 6mm
 • vlekvormige uitbreiding (asymmetrie en onregelmatige randen)
 • veranderingen van kleur
 • klachten van jeuk, pijn, bloeden en steken.


Risicofactoren zijn: 

 • aanwezigheid van meer dan 50 moedervlekken
 • genetisch aanleg
 • blanke huid, sproeten en rossig haar
 • blootstelling aan zonlicht en zonnebankgebruik
 • zonverbranding op jonge leeftijd


Verandert een moedervlek? Laat hem dan even nakijken door een arts.

Melanoom opsporen

Hoe spoort uw dermatoloog melanomen op?

Melanomen spoor je samen op. Het is belangrijk dat patienten alert zijn op veranderingen in moedervlekken. Daarom is het raadzaam om periodiek zelfonderzoek te doen. De dermatoloog gebruikt bij het opsporen van huidkankers en melanomen een dermatoscoop. Dit is een vergrootglas met speciaal licht waarmee "in de huid" kan worden gekeken en kenmerken voor een getraind oog goed te herkennen zijn. Hierdoor is minder vaak een diagnostische excisie nodig. 

Bij een diagnostische excisie wordt een stukje weefsel weg genomen en opgestuurd voor kweek (histologisch onderzoek). De uitslag van het microscopie onderzoek is snel bekend. Samen met het oordeel van de dermatoloog wordt de conclusie vastgesteld. 

Wilt u weten of er bij u sprake is van een verdachte moedervlek?

Afspraak maken 

Ontdek onze meest effectieve behandel technieken

Elk soort moedervlek heeft zijn eigen behandelmethode. We lichten hier de meest voorkomende behandelmethoden toe. 

Voordelen dermatoscopisch onderzoek

 • Melanomen in vroeg stadium herkend
 • Pijnloos en snel
 • Voorkom onnodige chirurgische ingrepen

Naar melanoom veranderende moedervlekken kunnen in beginsel subtiele veranderingen vertonen, die met het blote oog vaak niet goed waarneembaar zijn. Door gebruik te maken van een dermatoscoop in combinatie met het getrainde oog van een ervaren dermatoloog worden voor melanoom verdachte moedervlekken effectief opgespoord.

 • Tip: licht huidtype en meer dan 100 naevi? Laat je huid eenmaal per jaar controleren door een ervaren dermatoloog.

Dermatoscopie

Melanoom opsporen

Uitstekend geschikt voor het opsporen en herkennen van vroege melanomen
Moedervlekken beoordelen met een vergrootglas door een huidexpert.

Voordelen diagnostische excisie

 • Zekerheid over de aard van de afwijking
 • Plaatselijke verdoving
 • Poliklinische ingreep: dezelfde dag naar huis
 • Histopathologische uitslag (microscopie) < 1 week

Bij de diagnostische excisie wordt de verdachte huidafwijking krap, maar volledig verwijderd en opgestuurd voor kweek (histologisch onderzoek). De patholoog beoordeeld onder de microscoop de exacte aard van de aandoening en zo kan het onderscheid gemaakt worden tussen een goedaardige moedervlek en een melanoom. 

 • Tip: moedervlekken met uitstekende haren bijvoorbeeld in het gezicht kunnen makkelijk worden verwijderd met een excisie. 

Diagnostische excisie

Diagnostische excisie

Perfect voor verwijderen en nakijken van verdachte moedervlekken

Operatietechniek voor het plaatselijk verwijderen van moedervlekken

Voordelen CO2-laser behandeling

 • CO2-laser verdampt ongewenste uitsteeksels
 • Lokale verdoving
 • Vrijwel pijnloos
 • Zeer mooi cosmetisch resultaat

Ongewenste bultjes en knobbels kunnen gemakkelijk en snel worden verwijderd met CO2-laser. De CO2-laser verdampt de ongewenste cellen die boven de huid uit steken. Cosmetisch geeft dit uitstekende resultaten. 

 1. niet geschikt voor mensen met aanleg voor hypertrofische (dikke) littekens 
 2. niet geschikt voor moedervlekken met uitstekende haren

CO2-laser behandeling

CO2-laser

De behandeling voor fibromen, seborrhoische keratosen en dermale naevi

Precisiebehandeling met CO2-laser verdampt ongewenste uitsteeksels

Voordelen shave excisie

 • Snel en veilig
 • Ingreep onder plaatselijke verdoving
 • Vrijwel pijnloos

Bolvormige moedervlekken, fibromen en platte wijsheid-wratten worden onder lokaal verdoving met een scherp mesje afgeschaafd. Puntbloedingen worden dicht gemaakt met een stroomstootje (cauteriseren). 

Shave excisie

Shave excisie met electrocauterisatie

Zeer geschikt voor bolvormige moedervlekken en wijsheid-wratten die bijvoorbeeld achter de BH-band of broek blijven haken

Het afschaven of afschrappen van ongewenste uitsteeksels. Puntbloedingen worden gestopt met een elektrisch stroomstootje.

Het hele proces viel reuze mee. Ik had veel spataderen, maar nu niet meer. De benen voelen veel beter aan. De laserbehandeling voor spataderen is goed verlopen. Het was geen makkelijke ingreep, ik heb er niks van gevoeld.  
Nicole

Marta

HIER REV
Hennie
Hennie
HIER REV
Optimum Clinics

Nelleke

Zet nu de eerste stap en check die vlek!

Afspraak maken

Tarieven van diagnostiek en moedervlek behandelingen

Consult moedervlek check

Consult met dermatoscopie en indien nodig diagnostische excisie

 • Volledig vergoed door zorgverzekeraar
 • Verwijzing van uw huisarts is noodzakelijk voor vergoeding.
Consult moedervlek check

Consult huidanalyse onverzekerd 

 •  € 99,-
 • Volledige inspectie van uw huid met dermatoscopie van de meest verdachte afwijkingen.
Excisie

Excisie naevus of epidermiscyste onverzekerd 

 •  € 279,- 
 • prijs is voor een of twee afwijkingen, exclusief microscopisch onderzoek
Shave excisie

Shave excisie

 •  € 75,- (Beperkt = 10 minuten)
 •  € 150,- (Uitgebreid = 20 minuten)
 • prijs is per behandeling. Soms zijn meerdere behandelingen nodig.
CO2-laserbehandeling

CO2-laser laserbehandeling moedervlekken

 •  € 99,- (Beperkt = 10 minuten)
 •  € 199,- (Uitgebreid = 20-30 minuten)
 • prijs is per behandeling. Soms zijn meerdere behandelingen nodig.