Acne

Acne

Snelle en effectieve behandeling

Op deze pagina over acne vindt u meer informatie over:

Wat is acne?


Direct naar wat is 


 acne?

Wat is de oorzaak van acne? 


Direct naar oorzaak acne

Welke behandelingen zijn er tegen acne? 

Direct naar behandeling acne
oorzaak acne

Wat is acne? 

Acne, puisten, pukkels. Iedereen is er in meer of mindere mate wel bekend mee. Maar wat is acne eigenlijk precies?

Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij er sprake is van ontstekingen van de huid in en rondom de haarzakjes. In de volksmond wordt er ook wel gesproken over jeugdpuistjes. De medische term hiervoor is acne vulgaris. 

Er bestaan verschillende vormen van acne:


Op deze pagina geven we meer informatie over met name acne vulgaris, oftewel jeugdpuistjes. Voor meer informatie over de overige vormen van acne klikt u op de acnevormen hierboven. 

acne oorzaak

Wat is de oorzaak van acne?

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklieren. Talgklieren produceren talg. Door bepaalde omstandigheden of een bepaalde levensfase kunnen de talgklieren meer talg gaan produceren en kan het talg dikker worden. Hierdoor kan de talg moeilijker worden afgevoerd en gaat het zich ophopen. Zo raken de poriën verstopt en kan er een ontsteking ontstaan. 

Mogelijke oorzaken van acne op een rijtje:

  • In de pubertijd gaat het lichaam meer talg produceren 
  • In de pubertijd worden de talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug groter
  • Hormonen. Zowel tijdens of rond de menstruatie als bij het gebruik van hormonale anticonceptie kunnen hormonale veranderingen acne veroorzaken
  • Stress en vermoeidheid kunnen zorgen voor een hogere talgproductie met als gevolg acne
acne behandeling

Welke behandelingen zijn er tegen acne?

Er zijn heel veel verschillende behandelingen tegen acne. Welke het beste werkt, wisselt van persoon tot persoon. Daarom is een persoonlijk behandelplan bij acne enorm belangrijk.

Bij Optimum Clinics staat deze persoonlijke behandeling voorop. Daarnaast zijn onze medisch specialisten gespecialiseerd in de behandeling van acne en in het behandelen van de overgebleven littekens. 

Door een tijdige en effectieve behandelingen kunnen littekens worden voorkomen. Wij nemen acne klachten daarom altijd serieus. Wij begrijpen hoe vervelend een aandoening als acne is en hoeveel invloed dit op uw dagelijks leven kan hebben. Daarom nemen we ruim de tijd voor u en stellen we samen met u een behandelplan op maat op. Een standaard behandeling voor acne bestaat niet. Wij kijken altijd naar de ontstekingsfase waarin uw acne zich bevindt en stellen het behandelplan daar op af. 

Behandelmogelijkheden

consult acne

Consult

Voorafgaand aan een behandeling vindt er altijd een consult plaats. Tijdens dit consult bespreken we uw klachten, luisteren we naar uw wensen, onderzoeken we uw acne en stellen we samen een behandelplan op. 
  • Met verwijzing van uw huisarts volledig vergoed (excl. eigen risico)
Optimum clinics dermatologie en KNO

Medicatie

Medicatie wordt vergoed door zorgverzekeraar
Optimum clinics dermatologie en KNO

Deroofing of STEEP procedure bij hidradenitis

  • Met verwijzing van uw huisarts volledig vergoed (excl. eigen risico)
Optimum clinics dermatologie en KNO

Laserbehandeling (VPL) voor acne

Optimum clinics dermatologie en KNO

Peeling

Toskani

Huidverzorgingsproducten

consult acne

Littekenbehandeling

Meest gestelde vragen over acne

                   

Acne

Zijn puisten hetzelfde als acne?

Puisten zijn een symptoom van acne. Iedereen heeft weleens een puist. Dit wil echter niet zeggen dat je dan ook direct acne hebt. Acne is een huidziekte.

Kan acne overgaan?

Dat kan. Met name acne vulgaris, oftewel jeugdpuistjes, gaat op den duur weer over. Veel soorten van acne zijn blijvend. Dit wil niet zeggen dat de klachten ook blijvend zijn. In veel gevallen is acne goed te behandelen.

Wat kun je zelf doen tegen acne?

Wees lief voor je huid. Verzorg de huid goed en gebruik milde reinigingsmiddelen. Gebruik geen tot zo min mogelijk make-up. De zon en zonnebank zijn ook het best te vermijden.
Bij een uitbraak is het beste om de hulp van een professional in te schakelen.

Wat is het beste middel tegen acne?

HET beste middel tegen acne bestaat niet. Er is namelijk geen standaard behandeling voor acne. Bij de behandeling van acne is het erg belangrijk om dit af te stemmen op de specifieke persoon, huid en vorm van acne. Het is altijd maatwerk.

Wat kun je doen tegen littekens na acne?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg daarom dat je tijdig de hulp van een medisch professional inroept bij de behandeling van acne. Mochten er onverhoopt toch littekens ontstaan dan zijn deze op verschillende manieren te behandelen of minder zichtbaar te maken. Welke manier het meest geschikt is moet beoordeeld worden. Neem hiervoor contact op met een dermatoloog.

                 

Er is niet altijd iets te doen tegen het ontstaan van littekens maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden om de littekens te verminderen. Onze dermatoloog is hierin gespecialiseerd. Meer weten over wat de mogelijkheden zijn? Lees hier ons blog

Wilt u meer weten over acne? 

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Dat doen wij op een manier die u prettig vindt. Via de button "neem contact op" kunt u op verschillende manieren met ons in contact komen. 

We hebben een aantal blogs geschreven over acne. Druk op de button "blogs" om deze te lezen.

Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

U kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak. Zo kunt u snel de juiste behandeling tegen acne starten.

dr. E.A. de Zwart-Storm

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we u goed kennen. Indien nodig stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Acne kan ontzettend vervelend zijn. Wij nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met uw huisarts. Uw huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met u besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij u. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij u helpen in uw eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar Optimum Clinics om uw klachten te laten onderzoeken. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Kundige, vriendelijke arts die echt de tijd voor je neemt. Tevens overlegd hij alle stappen van de behandeling waarin je je eigen regie kunt bepalen. Dit geeft mij een prettig gevoel en ook het gevoel van mens zijn i.p.v. "alleen maar de patient" zoals bij vele artsen wel het geval is.

Via ZorgkaartNederland

KNO arts Nijmegen

Recensie via ZorgkaartNederland

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Optimum clinics dermatologie en KNO
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Optimum clinics dermatologie en KNO
>>>

Wilt u weten welke behandelingsmogelijkheden er zijn?

Eugene de Zwart-Storm

Dermatologie bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Wilt u meer weten over Optimum Clinics?