Wat is een amandelontsteking?

Een amandelontsteking wordt ook wel tonsillitis genoemd. Deze infectie van de amandelen komt erg vaak voor. Amandelontsteking is een infectie van de amandelen. Het geeft vervelende klachten zoals keelpijn, koorts, gezwollen halsklieren en een ziek gevoel. Behalve pijnstilling hoeft er in de meeste gevallen niets aan gedaan te worden. Heeft u of uw kind echter heel vaak of lang last van ontstoken amandelen, dan is het advies om uzelf of uw kind te laten onderzoeken. Bij onze KNO-arts van Optimum Clinics kan dit al binnen een paar dagen op een prettige persoonlijke manier. 

amandelontsteking
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Wat is de beste behandeling tegen een amandelontsteking?

In de meeste gevallen is een amandelontsteking een hele vervelende maar onschuldige aandoening. Vaak verdwijnt de ontsteking na 7 tot 10 dagen vanzelf. Er is dus meestal geen behandeling nodig. Omdat de aandoening flink pijn kan doen, wordt er vaak wel pijnstilling voorgeschreven. 

Bij een amandelontsteking die wat ernstiger is en niet veroorzaakt wordt door een virus, kan er antibiotica ingezet worden voor de behandeling van een amandelontsteking. Wanneer er sprake is van een abces of een amandelontsteking die langer duurt dan of steeds terugkeert kan een verwijdering van de amandelen overwogen worden. 

Is een amandelontsteking besmettelijk?

Een amandelontsteking kan door zowel bacteriën als door virussen worden veroorzaakt. In beide gevallen kan het besmettelijk zijn.

Amandelen laten controleren

Twijfelt u of er verdere behandeling nodig is van uw amandelen of die van uw kind? Maak dan een afspraak bij Optimum Clinics Nijmegen en u kunt binnen een paar dagen al terecht. 

 U kunt ons bereiken via 085-1302796 of info@optimumclinics.nl. Ook kunt u met ons chatten via de homepage