Maak kennis met: Anne-Martine de Heer

KNO-arts en praktijkhouder Nijmegen

KNO arts Nijmegen

Tijd en aandacht voor mijn patiënten, dat vind ik belangrijk

Ik ben Anne-Martine, KNO-arts en praktijkhouder van Optimum Clinics Nijmegen. 

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam. Wat het allemaal kan en hoe het ziektes vaak zelf kan overwinnen. Als kind had ik regelmatig een oorontsteking en vond oren soms maar ondingen. Tijdens mijn studie in Groningen werd mijn interesse voor het Keel-Neus-Oor (KNO) gebied aangewakkerd. Met name omdat het een erg divers vakgebied is met belangrijke functies voor je lijf. Goed kunnen horen is bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen communiceren maar ook om je veilig in het verkeer te kunnen bewegen. Je reuk kan je waarschuwen als er brand is. En een goede werking van de mond en de keel is essentieel om goed te kunnen slikken. 

Gedurende mijn studie ben ik voor een stage in Kaapstad geweest en nadien had ik het geluk dat ik nog een een half jaar KNO-onderzoek in San Francisco kon doen. Daarna begon ik mijn opleiding tot KNO-arts in het Radboudumc, CWZ en Rijnstate.

In die tijd heb ik ook een promotie onderzoek gedaan op het gebied van erfelijke slechthorendheid uitgevoerd. Nadat ik de opleiding tot KNO-arts heb afgerond heb ik mij verder verdiept in de oorheelkunde middels een fellowship aan het European Institute for Otorhinolaryngology in Antwerpen. 

Het leuke aan het KNO vak vind ik dat de patiënten die ik zie van elke leeftijd kunnen zijn met elk hun eigen karakteristieken. De redenen van verwijzing kunnen erg uiteen lopen en vaak kun je als KNO-arts zelf het traject van diagnose tot behandeling uitvoeren.

De afgelopen jaren heb ik in verschillende ziekenhuizen in Nederland gewerkt. Daar heb ik veel ervaring op kunnen doen. Ik werk graag in een kleinschalige setting waarin er voldoende tijd en aandacht voor de patiënten is en er korte wachttijden zijn. De positieve reacties van patiënten en huisartsen op de zorg in onze KNO polikliniek zijn een fijne waardering en bevestiging voor ons, dat we de juiste weg zijn ingeslagen en goede zorg op een prettige manier leveren. 

Wist u dat... 

Anne-Martine met haar kliniek een 9,8 scoort op ZorgKaartNederland?

Anne-Martine niet alles maar wel heel veel van oren weet?
Anne-Martine naar haar werk fietst?

Anne-Martine ook vloeiend Duits spreekt? Kein Problem! ;-)