Waarom is het belangrijk om neusverstopping te verhelpen?

Een verstopte neus is erg vervelend. Wanneer de neus verstopt is wil men niets liever dan deze neusverstopping verhelpen en de verstopte neus weer vrij te maken zodat ademen weer makkelijker wordt. Slapen is ook vaak lastiger met een neusverstopping of een kriebel in de neus. Nachtrust is goed voor de weerstand. Ook om die reden is het belangrijk om neusklachten snel te verhelpen. 


Neusverstopping verhelpen medicatie behandleing
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Wat is de behandeling om een verstopte neus vrij te maken?

Welke behandeling het beste werkt om neusverstopping te verhelpen is afhankelijk van wat precies de oorzaak van de verstopte neus is:

  • Allergie: onze KNO-arts kan een anti-allergisch middel (antihistaminicum) of een corticosteroid in de vorm van een neusspray voorschrijven. In het geval van allergie kunt u ook zelf proberen de klachten te verminderen door (indien mogelijk) minder of zelfs niet in aanraking te komen met datgene waarvoor u allergisch bent.
  • Infectie: bij een hardnekkige infectie kan de KNO-arts er voor kiezen om een antibioticum voor te schrijven. Het is echter belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.
  • Tevens kan de neus met een zoutoplossing gespoeld worden
  • Er kunnen ontzwellende neussprays worden voorgeschreven

Kom er achter wat de beste behandeling voor u is

Wilt u graag van uw verstopte neus of kriebel in de neus af? Wilt u weten wat de oorzaak is en snel de juiste behandeling starten? Maak dan een afspraak met de KNO-arts van Optimum Clinics.  U kunt ons bereiken via 085-1302796 of info@optimumclinics.nl. Ook kunt u met ons chatten via de homepage