Ooglidcorrectie

Wilt u ook een natuurlijke, open uitstraling? 

Vanaf 895 euro. 

 • Ingreep wordt altijd uitgevoerd door zeer ervaren dermatoloog Eugene de Zwart-Storm
 • Ingreep onder plaatselijke verdoving wat een snel herstel ten goede komt
 • Natuurlijk resultaat met een jongere en frissere uitstraling
 • Prachtige en goed bereikbare locatie in Oosterbeek bij Arnhem

15+

jaar ervaring

10.000+

Tevreden klanten

4.000+

Ooglidcorrecties uitgevoerd
Optimum Clinics Oosterbeek
 • Gespecialiseerde focuskliniek: Wij richten ons volledig op dermatologie, flebologie, gynaecologie en KNO
 • Zeer ervaren dermatoloog: Zowel de intake als de ingreep worden uitgevoerd door de dermatoloog.
 • Nooit lang wachten op een consult of behandeling: Vaak kunt u al binnen enkele dagen terecht voor zowel intake als ingreep
 • Aandacht en kwaliteit: Wij nemen ruim de tijd voor u
 • 24-7 bereikbaar voor spoedgevallen: Ook hebben we achterwachtregelingen met grote ziekenhuizen in de buurt zoals Rijnstate en het Radboud UMC. 

Optimum Clinics 

Wij zijn Optimum Clinics, ontstaan vanuit een ideaal. En dat ideaal, de perfecte zorgwereld, is en blijft voor ons enorm belangrijk. Wij doen er alles aan om u op uw gemak te stellen, om u welkom te laten voelen en om u de best mogelijke zorg te bieden. Dit doen wij zo snel en zo voordelig mogelijk. We werken in kleine compacte behandelcentra die niet aanvoelen als een ziekenhuis. Doordat we in kleine teams werken kunnen we persoonlijk contact en service voorop stellen. Ons bevlogen team is er om u te begeleiden tijdens het gehele proces. 

U kunt bij ons terecht voor klachten en aandoeningen op het gebied van dermatologie, flebologie, gynaecologie en KNO. Ook kunt u bij ons terecht voor huidtherapie.

Wij zijn gespecialiseerd in: 

U kunt bij ons terecht voor:

 • Ooglidcorrecties
 • Spataderen verwijderen
 • Acne-behandelingen
 • Allergietesten
 • Laserontharen
 • Menstruatieklachten
 • Overgangsklachten
 • Gehoorproblemen
 • Keelklachten
Voor- en na foto's 

Mevr. Van Asselt

Via via ben ik verwezen naar Optimum Clinics omdat mijn zicht verminderde en ik hierdoor ook erg vermoeid raakte. Dokter Eugene de Zwart-Storm adviseerde mij een bovenooglidcorrectie. Wat een geweldige ervaring. De arts is erg benaderbaar waardoor ik mij, ondanks de spanningen, snel op mijn gemak voelde. Ook werd er alle tijd voor mij genomen.  Ik kan nu weer opzij kijken zonder mijn hoofd te draaien en zie er minder moe uit. Ik kan het iedereen aanraden.”
Optimum clinics dermatologie en KNO
Marije

Als ik had geweten dat de ingreep zo mee zou vallen en dat het resultaat zo mooi zou zijn, had ik dit veel eerder gedaan. Mensen zeggen me dat ik nu een open blik heb en er minder vermoeid uitzie, alleen maar positieve reacties. Sommigen wisten niet eens dat mijn oogkleur blauw was omdat mijn oogleden er zo overheen vielen! Ik ben enorm blij met het resultaat en raad het iedereen die twijfelt aan! Optimum Clinics: deskundig, persoonlijk, vriendelijke sfeer en laagdrempelig.

Optimum clinics dermatologie en KNO
Marcel
Mijn ooglidcorrectie bij Optimum Clinics was een fantastische ervaring. De procedure was snel, vrijwel pijnloos en het resultaat is verbluffend. Mijn ogen zien er helderder en meer open uit, en ik voel me als herboren. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en kan Eugene de Zwart-Storm van harte aanbevelen voor hun professionaliteit en uitstekende resultaten.
Optimum clinics dermatologie en KNO

Dr. Eugene de Zwart-Storm

 • Ruime ervaring sinds 2011 in zowel Nederland als op Aruba
 • Opgeleid in Maastricht en Miami
 • Gepromoveerd op communicatie in de huid
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), Nederlandse Vereniging van Cosmetische Dermatologie (NVCD), Europese Vereniging van Dermatologie en Venerologie (EADV) en Dutch College of Pflebology (DCOP)
 • Geoefend oog voor een esthetisch prachtig resultaat

Ooglidcorrectie

Intake

Overweegt u een ooglidcorrectie? Wij kijken graag samen met u wat voor u de beste behandeling is. Binnen slechts enkele dagen kunt u al terecht bij onze dermatoloog voor een intake. Dit is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.


De ingreep

Ook op een ingreep hoeft u niet lang te wachten. Dit kan al snel na uw intake. Op de dag van de ingreep staat in onze wachtruimte er een verse kop koffie voor u klaar. 

Eén van onze doktersassistentes ontvangt u hier. Zij staan voor u klaar: voor, tijdens en na de ingreep.

We maken eerst foto’s van de te opereren plekken. De huid wordt gedesinfecteerd en lokaal verdoofd. Daarna maakt de arts een incisie en verwijdert overtollig huid, spier en vet. Dit gebeurt altijd volgens de nieuwste technieken en door zeer ervaren dermatoloog Eugene de Zwart-Storm.


Nazorg

Bij Optimum Clinics hechten we veel waarde aan nazorg. U komt altijd terug voor controle na de ingreep. Ook kunt u altijd contact opnemen bij vragen of twijfel. Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar via ons spoed nummer.

Intake

Voorafgaand aan een ingreep vindt er altijd een kosteloze en geheel vrijblijvende intake plaats. Tijdens deze intake bespreken we uw klachten en wensen. De arts beoordeelt met welke type ingreep u het best geholpen bent en bespreekt dit met u.


 • Bovenooglidcorrectie
 • Boven- en onderooglidcorrectie
 • Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift


Binnen enkele dagen na de intake kan de ingreep al worden gepland.

Tijdens de intake wordt er ook uitgelegd wat de kosten zijn. Voor een bovenooglidcorrectie geldt een tarief van 895 euro. Dit is een totaalprijs voor een bovenooglidcorrectie aan beide ogen, een creme en de nazorg. Een bovenooglidcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Meer informatie hierover leest u in ons blog

FAQ Ooglidcorrecties

Wat is een ooglidcorrectie?

Bekijk voor een uitgebreide uitleg over wat een ooglidcorrectie precies inhoudt onze kennisbank.

Wanneer heb ik een ooglidcorrectie nodig?

U heeft een ooglidcorrectie nodig wanneer u klachten ondervindt van hangende oogleden, zowel lichamelijke ongemakken als uit cosmetisch oogpunt.

Doet een ooglidcorrectie pijn?

De ingreep zelf is pijnloos. U wordt verdoofd. De prik van de verdoving kan vervelend zijn en de vloeistof wat branden. Na de ingreep werkt de verdoving langzaam uit. U kunt dan wel wat pijnklachten krijgen. Koelen en pijnstilling kunnen verlichting bieden.

Kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Iedereen kan in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie. Wanneer u klachten ondervindt van hangende oogleden dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
Iedereen komt echter niet voor vergoeding van de ooglidcorrectie in aanmerking. De zorgverzekeraar bepaalt wanneer uw ooglidcorrectie vergoed wordt. Hier zijn strenge eisen aan verbonden en komt in de praktijk maar weinig voor.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wanneer uw klachten aan bepaalde strenge voorwaarden voldoen, kan uw ooglidcorrectie voor vergoeding in aanmerking komen. In de praktijk is dit zelden het geval. Mocht onze arts denken dat u voor vergoeding in aanmerking komt, zal dit altijd tijdens de intake aan u worden uitgelegd.

Zie je littekens na een ooglidcorrectie?

De snedes worden gezet in een huidplooi. Hierdoor zal een litteken zich ook in de huidplooi bevinden en niet zichtbaar zijn.

Waarom zou ik mijn ooglidcorrectie bij Optimum Clinics laten doen?

Vindt u het belangrijk dat de tijd voor u wordt genomen? Wilt u graag geholpen worden door een expert op het gebied van ooglidcorrecties? Wilt u het beste voor uzelf? Dan is Optimum Clinics "the place to be"

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn afhankelijk van of het een bovenooglid, onderooglid of beiden betreft. Zie voor actuele prijzen onze tarieven. Deze vindt u in het hoofdmenu.

Hoe lang zie je effect van een ooglidcorrectie?

Het effect van een ooglidcorrectie is afhankelijk van veel factoren zoals de ernst van de klachten en de mate waarin de huid verslapt. Hoe lang het effect van een ooglidcorrectie stand houdt is dus niet direct te voorspellen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het resultaat in de praktijk meestal 15 jaar tot levenslang aanhoudt.

Hoe lang duurt de operatie?

Inclusief voorgesprek, tijd voor vragen en even bijkomen achteraf duurt een ooglidcorrectie ongeveer een uur.

Welke oogleden kan ik laten behandelen?

Bij Optimum Clinics kunt u zowel het boven- als het onderooglid laten corrigeren.

Waar kan ik het beste een ooglidcorrectie laten doen?

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep op een plek die erg bepalend is voor uw uitstraling. Kies voor een ooglidcorrectie dus altijd voor een specialist met veel ervaring.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Lees uzelf goed in zodat u weet wat u kunt verwachten. In onze kennisbank vindt u een artikel waarin uitgebreid wordt uitgelegd wat u kunt doen om u goed voor te bereiden op de ingreep.

Hoe snel kan ik na een ooglidcorrectie weer aan het werk?

Dit is afhankelijk van welk werk u doet en hoe u zich voelt. Wij adviseren om een week thuis te blijven en veel te rusten. Dit komt het herstel ten goede. Bovendien kunnen er flinke blauwe plekken en zwellingen ontstaan. Veel mensen blijven liever thuis tot dit iets weg getrokken is.
Vraag het bij twijfel gerust na bij uw arts.

Mag ik na een ooglidcorrectie sporten?

Het is beter om de eerste tijd na een ooglidcorrectie niet te sporten. Door inspanning kan er spanning op het oog komen te staan en dit komt het herstel niet ten goede.

Wil je meer informatie of een intake inplannen?