Spataderen verwijderen door middel van de Muller techniek

De Muller techniek is een poliklinische operatie onder plaatselijke verdoving. Het is geschikt voor grotere goed zichtbare spataderen. De Muller techniek is snel, effectief en laat nauwelijks zichtbare tot geen littekens na. 

Wat is Muller?

De Muller techniek is een operatieve ingreep om spataderen te verwijderen, vernoemd naar de Zwitserse arts die deze behandeling ontwikkeld heeft. Door middel van deze behandeling worden onder lokale verdoving onderhuids grote zichtbare spataderen veilig en snel verwijderd. 


Nadat de te behandelen plek is verdoofd, worden er kleine sneetjes naast de te behandelen spataderen gemaakt. Deze sneetjes zijn slecht 2 tot 3 millimeter en dus nauwelijks zichtbaar. Door deze sneetjes wordt met een soort haaknaaldje de spatader verwijderd. 

Voordelen Muller techniek

Geeft cosmetisch zeer mooie resultaten
Ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving
Perfect voor grote kronkelige oppervlakkige spataderen
Poliklinisch; direct weer naar huis
Zeer kleine littekens
Phlebectomie van Muller

Hoe verloopt een behandeling met de Muller techniek?

Een (spatader)behandeling bij Optimum Clinics verloopt volgens een aantal vaste stappen.

1) intake

Voordat er bepaald kan worden welke behandeling de beste keuze is voor uw spataderen, nodigen wij u uit voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreekt u met de spatader specialist wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Uw benen worden onderzocht door middel van een echo-duplex onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt met een echo gekeken welke spataderen bij u de klachten veroorzaken. Op deze manier kunnen we bepalen of er alleen sprake is van spataderen die onder een cosmetische behandeling vallen of dat er ook dieper gelegen spataderen aanwezig zijn. Aan de hand van dit onderzoek stelt onze spatader specialist, in overleg met u, een behandelplan op. 

Tip: schrijf voorafgaand aan uw eerste consult alles op wat u aan de specialist wil vragen of wat u wilt vertellen. Een notitieblokje meenemen om tijdens het consult notities te maken kan ook prettig zijn. 

2) voor de behandeling

Na afloop van het eerste consult plant u met onze doktersassistente een afspraak voor de daadwerkelijke behandeling. Heeft u tijdens het eerste consult een andere behandeling besproken dan de Muller techniek? Klik dan hier voor meer informatie over alle behandelingen. 

Voordat de behandeling plaatsvindt, vragen wij u om met een aantal dingen rekening te houden:

  • Neem iemand mee die u na de behandeling weer thuis kan brengen. U kunt direct naar huis maar fietsen of autorijden na de behandeling wordt afgeraden.
  • Draag lekker en ruim zittende kleding en schoenen. Het is belangrijk dat u zich voor, tijdens en na de behandeling zo prettig mogelijk voelt. Ook moet er een steunkous/drukverband onder uw kleding passen.
  • Zorg ervoor dat u geen zalf, creme of bodylotion op het te behandelen been smeert. Dit komt de behandeling niet ten goede. 
  • Veel mensen ondervinden enige spanning voorafgaand aan de behandeling. Dit is volkomen normaal. Probeer ondanks eventuele spanning wel goed te eten, te drinken en te slapen.

3) de behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar de locatie waar de behandeling zal plaatsvinden. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer en onder het genot van een kop koffie of thee wachten tot de specialist of assistente u ophaalt. Mocht u nog vragen hebben dan is er ruimte om deze voor start van de behandeling te stellen. Geef dit bij voorkeur direct bij binnenkomst aan. Indien er geen vragen meer zijn, wordt u gevraagd om het te behandelen been te ontbloten. 

In staande positie zal allereerst de te behandelen spataderen met een huidstift worden afgetekend. Zo weet de specialist precies wat er behandeld dient te worden. Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel. De specialist en assistente zullen er alles aan doen om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Op verschillende plekjes krijgt u verdovingsprikjes. Deze kunnen wat pijnlijk zijn of branderig aanvoelen. Dit gaat snel weer over waarna u van de behandeling zelf niets meer voelt. Er worden naast de te verwijderen spataderen kleine sneetjes gemaakt van ongeveer 2 tot 3 millimeter. Met een haaknaaldje verwijdert de specialist door deze sneetjes de spatader. 

Afhankelijk van welke en hoeveel spataderen er verwijderd worden, duurt de behandeling 30 tot 60 minuten.

4) na de behandeling

Na de behandeling worden de sneetjes afgedekt met hechtstrips en pleisters. Ook wordt er een drukverband aangelegd en krijgt u een steunkous. Nadat de steunkous is aangetrokken kunt u zich weer aankleden en mag u direct weer naar huis. 

U kunt na de behandeling bij de assistente een afspraak maken voor de controle. Denkt u er wel aan om iemand te vragen u naar huis te brengen? U kunt namelijk nog niet zelf fietsen of autorijden.

5) tot slot

Na 48 uur kunt u het verband verwijderen. De pleisters en hechtstrips dienen te blijven zitten. De steunkous mag na een week afblijven. 

Wij adviseren u om na de behandeling veel te wandelen en/of fietsen maar de dag van de behandeling zelf nog even rust te houden. Intensief sporten wordt de eerste twee weken afgeraden. 

Het herstel verloopt over het algemeen snel. Meestal kunt u na 1 a 2 dagen uw dagelijkse bezigheden weer volledig hervatten. 


Wilt u meer weten over spataderen en de behandelingsmogelijkheden? 

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Dat doen wij op een manier die u prettig vindt. Via de button "neem contact op" kunt u op verschillende manieren met ons in contact komen. 
Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

U kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak. Zo bent u snel van uw spataderen af.

dr. E.A. de Zwart-Storm

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we u goed kennen. Indien nodig stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Wij nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met uw huisarts. Uw huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met u besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij u. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij u helpen in uw eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar Optimum Clinics om uw klachten te laten onderzoeken. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

KNO arts Nijmegen
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

eten in de keel slikproblemen slikklachten
>>>
Eugene de Zwart-Storm

Flebologie bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Wilt u meer weten over Optimum Clinics?