Spataderen Denekamp Twente

Sclerocompressietherapie

Sclerocompressietherapie

Dit wordt ook wel het wegspuiten van spataderen genoemd en is geschikt voor het behandelen van kleine en ontsierende spataderen. Bij sclerocompressietherapie wordt een klein beetje vloeistof in de te behandelen ader gespoten. Hierdoor verkleefd het vat en verdwijnt de spatader. De behandeling is vrijwel pijnloos. Verdoven is niet nodig. 

Wat is sclerocompressietherapie?

Sclerocompressietherapie is een behandeling tegen spataderen waarbij de spatader wordt ingespoten met een vloeistof of met schuim.

Bij kleine oppervlakkige en ontsierende adertjes wordt meestal de vloeistof gebruikt en bij iets dieper gelegen of grotere aders wordt er een vloeistof opgeklopt tot schuim. De behandeling verloopt bij beide hetzelfde. 

Zowel de vloeistof als het schuim veroorzaken een ontstekingsreactie waardoor de vaatwanden verkleven. Het vat zal verschrompelen en verdwijnen. Dit heeft geen invloed op uw bloedsomloop. Andere vaten nemen de taken vanzelf over. 

Sclerocompressietherapie wordt meestal niet vergoed door uw zorgverzekeraar en komt volledig voor uw eigen rekening. Het consult voorafgaand aan de behandeling en het bijbehorende echo-duplex onderzoek worden (met een verwijzing van uw huisarts) wel vergoed door uw zorgverzekeraar (exclusief uw eigen risico).

Voordelen sclerocompressietherapie

Snelle en veilige behandeling

Geen verdoving nodig

Vrijwel pijnloos

Cosmetisch zeer mooie resultaten

Perfecte behandeling voor kleine en ontsierende adertjes

Hoe verloopt een behandeling met sclerocompressietherapie?

1) Intake
Voordat er bepaald kan worden welke behandeling de beste keuze is voor uw spataderen, nodigen wij u uit voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreekt u met uw spatader specialist wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Uw benen worden onderzocht door middel van een echo-duplex onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt met een echo gekeken welke spataderen uw klachten veroorzaken en of er nog meer (verborgen) spataderen aanwezig zijn. Op deze manier kunnen we bepalen of er alleen sprake is van spataderen die onder een cosmetische behandeling zoals sclerocompressietherapie vallen of dat er ook dieper gelegen spataderen behandeld moeten worden. Aan de hand van dit onderzoek stelt onze spatader specialist, in overleg met u, een behandelplan op.


Tip: schrijf voorafgaand aan uw eerste consult alles op wat u aan uw behandelaar wil vragen of wat u wilt vertellen. Een notitieblokje meenemen om tijdens het consult notities te maken kan ook prettig zijn. 

2) Voor de behandeling
Na afloop van het eerste consult plant u met onze doktersassistente een afspraak voor de behandeling.

Voor de behandeling plaatsvindt, vragen wij u om met een aantal dingen rekening te houden:

  • In principe kunt u zelf weer lopen en autorijden. Indien u dit niet prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar de afspraak.
  • Draag lekker en ruim zittende kleding en schoenen. Het is belangrijk dat u zich voor, tijdens en na de behandeling zo prettig mogelijk voelt. Ook moet er een steunkous onder uw kleding passen.
  • Zorg ervoor dat u geen zalf, creme of bodylotion op het te behandelen been smeert. Dit komt de behandeling niet ten goede.
  • Veel mensen ondervinden enige spanning voorafgaand aan de behandeling. Dit is volkomen normaal. Probeer ondanks eventuele spanning wel goed te eten, drinken en slapen. Geef het aan onze assistentes en de behandelaar aan wanneer u heel veel spanning ervaart of zeer angstig bent. 
3) Na de behandeling
Na de behandeling worden de behandelde plekjes afgeplakt met watten en krijgt u een steunkous aan. Deze kous moet de eerste 48 uur continu worden gedragen. Nadat u de steunkous aan heeft, kunt u zich weer aankleden. U mag direct weer naar huis. 
4) Tot slot
Na twee dagen kunt u de pleisters/watten verwijderen. De steunkous dient u dan nog 5 tot 12 dagen door te dragen. Dit hoeft niet meer continu, alleen overdag is voldoende.  

Wij adviseren u om na de behandeling veel te wandelen en/of te fietsen. Intensief sporten wordt de eerste twee weken afgeraden.

Het kan een aantal weken tot maanden duren voordat u het uiteindelijke resultaat van de behandeling goed kunt zien. Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn. Een controle afspraak is niet nodig. Indien u hier wel prijs op stelt dan kunt u dit aangeven bij de assistente. 

Optimum Clinics Oosterbeek

Spataderen verwijderen bij Optimum Clinics

Wilt u uw spataderen laten verwijderen? Dan bent u bij Optimum Clinics in Oosterbeek, nabij Arnhem, aan het juiste adres. Wij zijn experts op het gebied van spataderen.

  • Gespecialiseerde focuskliniek: Wij richten ons volledig op flebologie, dermatologie, gynaecologie en KNO.
  • Deskundige behandelaar: Zowel intake als ingreep worden uitgevoerd door onze speciaal opgeleide physician assistant.
  • Nooit lang wachten op een consult of behandeling: Vaak kunt u binnen enkele dagen al terecht voor zowel intake als ingreep.
  • Aandacht en kwaliteit: Wij nemen ruim de tijd voor u en tijdens het gehele behandelproces wordt u behandeld door dezelfde behandelaar.
  • 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen: Ook hebben we achterwachtregelingen met grote ziekenhuizen in de buurt zoals Rijnstate en het Radboud UMC.