Spataderen Denekamp Twente

Sclerocompressietherapie

Sclerocompressietherapie

Dit wordt ook wel het wegspuiten van spataderen genoemd en is geschikt voor het behandelen van kleine en ontsierende spataderen. Bij sclerocompressietherapie wordt een klein beetje vloeistof in de te behandelen ader gespoten. Hierdoor verkleeft het vat en verdwijnt de spatader. De behandeling is vrijwel pijnloos. Verdoven is niet nodig. 

Wat is sclerocompressietherapie?

Sclerocompressietherapie is een behandeling tegen spataderen waarbij de spatader wordt ingespoten met een vloeistof of met schuim.

Bij kleine oppervlakkige en ontsierende adertjes wordt meestal de vloeistof gebruikt en bij iets dieper gelegen of grotere aders wordt er een vloeistof opgeklopt tot schuim. De behandeling verloopt bij beide hetzelfde. 

Zowel de vloeistof als het schuim veroorzaken een ontstekingsreactie waardoor de vaatwanden verkleven. Het vat zal verschrompelen en verdwijnen. Dit heeft geen invloed op uw bloedsomloop. Andere vaten nemen de taken vanzelf over. 

Sclerocompressietherapie wordt meestal niet vergoed door uw zorgverzekeraar en komt volledig voor uw eigen rekening. Het consult voorafgaand aan de behandeling en het bijbehorende echo-duplex onderzoek worden (met een verwijzing van uw huisarts) wel vergoed door uw zorgverzekeraar (exclusief uw eigen risico).

Voordelen sclerocompressietherapie

Snelle en veilige behandeling

Geen verdoving nodig

Vrijwel pijnloos

Cosmetisch zeer mooie resultaten

Perfecte behandeling voor kleine en ontsierende adertjes

sclerocompressietherapie

Hoe verloopt een behandeling met sclerocompressietherapie?

Een (spatader)behandeling bij Optimum Clinics verloopt volgens een aantal vaste stappen.

1) intake

Voordat er bepaald kan worden welke behandeling de beste keuze is voor uw spataderen, nodigen wij u uit voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreekt u met de spatader specialist wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Uw benen worden onderzocht door middel van een echo-duplex onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt met een echo gekeken welke spataderen bij u de klachten veroorzaken. Op deze manier kunnen we bepalen of er alleen sprake is van spataderen die onder een cosmetische behandeling zoals sclerocompressietherapie vallen of dat er ook dieper gelegen spataderen behandeld moeten worden. Aan de hand van dit onderzoek stelt onze spatader specialist, in overleg met u, een behandelplan op.

Tip: schrijf voorafgaand aan uw eerste consult alles op wat u aan de specialist wil vragen of wat u wilt vertellen. Een notitieblokje meenemen om tijdens het consult notities te maken kan ook prettig zijn. 

2) voor de behandeling

Na afloop van het eerste consult plant u met onze doktersassistente een afspraak voor de daadwerkelijke behandeling. Heeft u tijdens het eerste consult een andere behandeling besproken dan sclerocompressietherapie? Klik dan hier voor meer informatie over alle behandelingen.

Voordat de behandeling plaatsvindt, vragen wij u om met een aantal dingen rekening te houden:

  • In principe kunt u zelf weer lopen en autorijden. Indien u dit niet prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar de afspraak.
  • Draag lekker en ruim zittende kleding en schoenen. Het is belangrijk dat u zich voor, tijdens en na de behandeling zo prettig mogelijk voelt. Ook moet er een steunkous onder uw kleding passen. 
  • Zorg ervoor dat u geen zalf, creme of bodylotion op het te behandelen been smeert. Dit komt de behandeling niet ten goede.
  • Veel mensen ondervinden enige spanning voorafgaand aan de behandeling. Dit is volkomen normaal. Probeer ondanks eventuele spanning wel goed te eten, te drinken en te slapen. 

3) de behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar de locatie waar de behandeling zal plaatsvinden. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer en onder het genot van een kop koffie of thee wachten tot de specialist of assistente u ophaalt. Mocht u nog vragen hebben dan is er ruimte om deze voor start van de behandeling te stellen. Geef dit bij voorkeur direct bij binnenkomst aan. Indien er geen vragen meer zijn, wordt u gevraagd om het te behandelen been te ontbloten.

In staande positie zal allereerst de te behandelen spataderen met een huidstift worden afgetekend. Zo weet de specialist precies wat er behandeld dient te worden. Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel. De specialist en assistente zullen er alles aan doen om het u zo comfortabel mogelijk te maken. 

De adertjes worden aangeprikt. Soms gebeurt dit met behulp van een echo en soms zijn de adertjes zo goed genoeg zichtbaar. Afhankelijk van wat het beste is voor uw spataderen wordt er vervolgens een vloeistof of foam ingespoten.

4) na de behandeling

Na de behandeling worden de behandelde plekjes afgeplakt met watten en krijgt u een steunkous aan. Deze kous moet de eerste 48 uur continu worden gedragen. Nadat u de steunkous aan heeft, kunt u zich weer aankleden. U mag direct naar huis. 

5) tot slot

Na twee dagen kunt u de pleisters/watten verwijderen. De steunkous dient u nog 5 tot 12 uur door te dragen. Dit hoeft niet meer continu, alleen overdag is voldoende. 

Wij adviseren u om na de behandeling veel te wandelen en/of te fietsen. Intensief sporten wordt de eerste twee weken afgeraden. 

Het kan een aantal weken tot maanden duren voordat u het uiteindelijke resultaat van de behandeling goed kunt zien. Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn. Een controle afspraak is niet nodig. Indien u hier wel prijs op stelt dan kunt u dit aangeven bij de assistente


Wilt u meer weten over spataderen en de behandelingsmogelijkheden? 

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Dat doen wij op een manier die u prettig vindt. Via de button "neem contact op" kunt u op verschillende manieren met ons in contact komen. 
Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

U kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak. Zo bent u snel van uw spataderen af.

dr. E.A. de Zwart-Storm

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we u goed kennen. Indien nodig stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Wij nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met uw huisarts. Uw huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met u besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij u. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij u helpen in uw eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar Optimum Clinics om uw klachten te laten onderzoeken. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

KNO arts Nijmegen
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

eten in de keel slikproblemen slikklachten
>>>
Eugene de Zwart-Storm

Flebologie bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Wilt u meer weten over Optimum Clinics?