Het brok in de keel gevoel wegkrijgen

Heeft u al een tijd klachten van een brok in de keel gevoel en zoekt u hulp bij het wegkrijgen? Dan bent u bij Optimum Clinics Nijmegen aan het juiste adres. Onze ervaren KNO-arts helpt u met het analyseren van uw klacht. We zijn een compacte zelfstandige polikliniek gespecialiseerd in aandoeningen van het KNO-gebied. Het brok in de keel gevoel komt heel veel voor en heeft in de meeste gevallen een onschuldige oorzaak zoals stress of een verhoogde spierspanning van de halsspieren. 

brok in de keel gevoel brokgevoel keel stress
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Benauwd door een brok in de keel gevoel

Een langdurig brok in de keel gevoel kan er voor zorgen dat u zich benauwd voelt. Dat kan beangstigend en zeer onprettig zijn. Meestal uit zich het gevoel van een brok in de keel als:

  • een slijmprop in de keel die niet weggeslikt kan worden
  • een gevoel dat er een korreltje of graat in de keel zit
  • branderig gevoel: strak of benauwd gevoel/pijnlijke en geïrriteerde keel

Vaak is het langdurig bestaan van een brok in de keel het gevolg van stress. Door stress of angst kan het zijn dat u de halsspieren onbewust aanspant waardoor een brok in de keel gevoel ontstaat. Het wordt dan moeilijker om speeksel en slijm, wat de hele dag wordt geproduceerd, door te slikken. Dit kan verholpen worden door de spanning in de keel te verminderen.

Neem contact met ons op of kijk op onze speciale informatiepagina

Wilt u andere oorzaken van een brok in de keel uitsluiten? Of wilt u hulp bij het verminderen van het brok gevoel in de keel of een van de andere aandoeningen van het kno gebied? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. U bereikt ons op 085-1302796 en via info@optimumclinics.nl.

Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]