Brokgevoel verminderen door spanning van de keel te behandelen

Een verhoogde spierspanning van de keel voelt vaak als een slijmprop die niet weggeslikt kan worden. Wanneer dat langdurig bestaat spreken we van een brok in de keel gevoel. Angst of stress zijn meestal de oorzaak maar het is belangrijk om bij langdurige klachten een medische oorzaak uit te sluiten. Hiervoor bent u bij onze KNO-arts bij Optimum Clinics Nijmegen aan het juiste adres. Wij beoordelen de keel en stembanden met een flexibele videoscoop. Hierbij wordt een slangetje met een camera in de keel ingebracht en kan de keel heel goed bekeken worden. 

dichtgeknepen keel gevoel
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Het dichtgeknepen keel gevoel

Met de juiste stress verlichtende oefeningen of logopedie kan het dichtgeknepen keel gevoel afnemen. Dit gevoel zit ter hoogte van het strottenhoofd en zorgt ervoor dat mensen de neiging hebben te schrapen, kuchen of te vaak slikken. Het kan goed worden verholpen door ontspanningsoefeningen of hulp van een logopedist. Wij verwijzen u zo nodig door. 

Bestaat het brok in de keel gevoel langer dan 3 weken? Of gaan de klachten gepaard met slikklachten of heesheid? In die gevallen kan er een lichamelijke oorzaak zijn van een brok in de keel gevoel en is het raadzaam uw huisarts of KNO-arts te raadplegen.

Lichamelijke oorzaken brok in de keel gevoel

Meestal is een bewustwording van de slijm- en speekselproductie door mond en neus de oorzaak van het gevoel van de slijmprop in de keel. Dit kan verminderd worden door onderliggende stress en spierspanning aan te pakken. Andere oorzaken van het brok gevoel in de keel kunnen onder andere zijn: 

  • Kwaadaardige aandoening
  • Allergie
  • reflux
  • vergrote schildklier
  • slijtage
  • angina pectoris

Wanneer u een lichamelijke oorzaak van een dichtgeknepen keel wilt laten analyseren is Optimum Clinics in Nijmegen uw kliniek bij uitstek. Ook voor een uitgebreid allergie onderzoek kunt u bij ons terecht. U kunt ons bereiken via 085-1302796 of info@optimumclinics.nl. Ook kunt u met ons chatten via de homepage


Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]