Hoe ontstaat een slijmprop in de keel?

Door overproductie van neusslijm en speeksel kan een slijmprop ontstaan in de keel. Het gevolg is dat mensen vaak gaan slikken, met de keel schrapen of kuchen. Dit kan leiden tot verhoogde spierspanning en een dichtgeknepen gevoel in de keel. Er kan ook een andere oorzaak aan dit dichtgeknepen gevoel ten grondslag liggen zoals een allergie of reflux. Hierdoor kan het keelslijmvlies en/of de tongamandel opzwellen.

Slijmprop in de keel
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Hoe kom ik erachter waardoor ik een slijmprop in de keel heb?

Er zijn verschillende oorzaken van het brok in de keel gevoel. Onze KNO-arts bij Optimum Clinics Nijmegen is volledig uitgerust om dit nader te onderzoeken. Met behulp van een spiegel en een flexibele scoop met een camera kijkt de specialist in de keel om een medische oorzaak op te sporen. Zo nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht zoals een allergie test of een echo.

Wilt u andere oorzaken van een slijmprop in de keel uitsluiten? Of wilt u hulp bij het verminderen van het brokgevoel in de keel of een van de andere aandoeningen op het gebied van keel, neus of oor? Ook voor een uitgebreid allergie onderzoek kunt u bij ons terecht. U kunt ons bereiken via 085-1302796 of info@optimumclinics.nl. Ook kunt u met ons chatten via de homepage


Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]