Herstel ooglidcorrectie, alles wat u moet weten

Herstel ooglidcorrectie, alles wat u moet weten

Al langere tijd heeft u last van hangende oogleden en hierdoor kunnen er klachten zijn ontstaan zoals vermoeide ogen en hoofdpijn. U wilt graag van die vervelende klachten af en weer een frisse open blik. Een ooglidcorrectie is de oplossing. Maar hoe zit het met het herstel na een ooglidcorrectie? Kunt u direct weer aan het werk? Hoe ziet het litteken er na de herstelperiode uit? 

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie

Hoe lang de herstelperiode is na een ooglidcorrectie is per persoon verschillend. In principe kunt u na 24 uur al wel weer wat lichte werkzaamheden oppakken. Denk hierbij aan licht administratieve werkzaamheden. De zwelling en blauwe plekken zijn dan echter nog niet volledig weggetrokken. De ervaring leert ons dan ook dat het voor de meeste mensen prettig is om de eerste week vrij te nemen en rustig aan te doen. De eerste week zitten er ook nog pleisters op. Rekent u voor het zichtbare herstel een dag of tien. Dan zijn de meeste blauwe plekken weggetrokken. Voor het daadwerkelijke eindresultaat rekenen we een herstelperiode van ongeveer 3 maanden. 

Het herstel van een ooglidcorrectie per dag

Dag 1: de dag van de ooglidcorrectie zal de verdoving nog wat doorwerken. Na een paar uur kunt u wat pijnklachten ervaren. U kunt daar paracetamol voor innemen. Ook is het belangrijk dat u de eerste dag regelmatig koelt. Dit helpt om alles minder beurs te laten voelen. Daarnaast moet u rekening houden met zwelling en blauwe plekken. 

Dag 2: de zwelling en de blauwe plekken kunnen wat zijn toegenomen. Dit is volkomen normaal en neemt vanaf nu steeds een beetje meer af. Regelmatig blijven koelen kan helpen maar is niet meer noodzakelijk. 

Dag 3 t/m dag 6: de zwelling neemt af maar u kunt wel andere klachten ervaren. Denk hierbij aan trekkende oogleden, ogen die niet helemaal goed kunnen sluiten (door de pleisters), droge ogen, korstjes op de wondjes en jeuk aan het litteken. Deze klachten zijn normalen en zijn onderdeel van het herstelproces. Wanneer u er veel hinder van ondervindt, kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u graag. 

Dag 7: veel mensen kijken na een ooglidcorrectie uit naar deze dag. Dit is de dag waarop de hechtingen verwijderd worden. Zodra de hechtingen verwijderd zijn mag u ook weer onbeperkt douchen. 

Herstel ooglidcorrectie na 1 week

Na een week worden de hechtingen verwijderd. Dit is ook het moment vanaf wanneer er vaak weer meer mag en kan. Zo kunt u in de meeste gevallen weer douchen, autorijden, fietsen en werken. Heeft u zwaar werk of sport u graag? Hier kunt u het beste nog even een extra week mee wachten. 

Er zijn nog wel wondjes en korstjes te zien. Ook de blauwe plekken kunnen nog wat aanwezig zijn. Dit is normaal. Het volledige herstel na een ooglidcorrectie neemt wat meer tijd in beslag. Het duurt dus nog even voordat u het daadwerkelijke eindresultaat helemaal goed kunt zien. 

Herstel ooglidcorrectie na 2 weken

Na een week of twee mag u vrijwel alles weer. Blijft u wel oppassen met zonlicht en de zonnebank. Dit kan namelijk van invloed zijn op het litteken. Bovendien zit u na twee weken nog steeds wel in een herstelproces. Dit proces kan tot een jaar duren. Pas dan is het litteken volledig hersteld en ziet u er vrijwel niets meer van. 

Intake ooglidcorrectie

Denkt u aan een ooglidcorrectie? Plan dan eens een gratis en geheel vrijblijvende intake. Tijdens deze intake worden uw klachten bekeken en besproken, de ingreep wordt uitgebreid uitgelegd en ook de herstelperiode wordt uitgebreid met u doorgenomen. Alle vragen die u heeft kunt u stellen tijdens de intake. Om een intake te plannen kunt u een e-mail sturen naar info@optimumclinics.nl.  Meer weten over ooglidcorrecties? Lees de artikelen over de vergoeding van ooglidcorrecties en tips voor de nazorg van een ooglidcorrectie.


Over de schrijver
Als kwaliteitsmanager binnen Optimum Clinics zorg ik voor de optimale communicatie tussen patiënten, zorgverleners, huisartsen en andere verwijzers. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een blog of het organiseren van een nascholing. Op die manier verloopt alles soepel en blijft iedereen goed geïnformeerd.
Reactie plaatsen