5 dingen die je beter niet kunt doen wanneer je last hebt van acne
17 november 2020 
in Patient

5 dingen die je beter niet kunt doen wanneer je last hebt van acne

Je hebt acne en je irriteert je mateloos aan die stomme puisten. Je probeert van alles maar ze blijven maar terugkomen. Veel mensen hebben tips voor je wat je het beste kunt doen tegen die vervelende acne. Je probeert het allemaal. Maar wat vaak vergeten wordt, is wat je juist níet moet doen. Wij hebben de 5 dingen die je beter niet kunt doen voor je op een rijtje gezet.

Jeugdpuistjes acne puisten pukkels

Wat kun je beter niet doen als je last hebt van acne?

1. Uitknijpen
Hoe verleidelijk het ook is en hoe vaak je dit advies ook zult krijgen van mensen, niet doen! Je vergroot hiermee de kans op littekens.

2. Scrubben
Ook dit lijkt misschien logisch om te doen omdat veel mensen denken op deze manier de pukkels weg te kunnen scrubben en dode huidcellen te verwijderen. Door te scrubben wrijf je alle vuiligheid IN de poriën, waardoor je meer afsluiting krijgt en juist nog meer klachten van acne.

3. Agressief reinigen
Je huid reinigen is heel belangrijk bij acne maar het is vrijwel net zo belangrijk om dit niet te overdrijven. Als je hard gaat boenen of agressieve reinigingsmiddelen gebruikt dan verwijder je ook alle vetten van de huid. De talgklier gaat dan veel harder werken waardoor deze groter wordt. Hierdoor kan deze eerder gaan ontsteken of eerder afsluiten omdat het te veel talg produceert. Tweemaal per dag mild reinigen en na overmatig zweten met lauwwarm water afspoelen is voldoende.

4. Lekker lang zonnen en onder de zonnebank
Beiden zijn nooit goed voor je huid en het is belangrijk om altijd voorzichtig en verstandig met het zonnen om te gaan. Het kan je huid beschadigen en bij een acne huid voor extra irritatie zorgen.

5. Blijven rondlopen en “aanmodderen”
Op tijd je acne laten beoordelen door een dermatoloog en indien nodig een behandeling inzetten heeft veel voordelen. Ten eerste is een milde acne minder lastig te behandelen. Ernstige acne heeft een risico op het ontstaan van littekenvorming. Heb je het idee dat je acne niet verbetert en zit je hierdoor niet lekker in je vel, trek dan aan de bel en vraag de huisarts voor een verwijzing naar een gespecialiseerde dermatoloog.

Heb je last van acne en wil je weten wat je wel kunt doen? Plan dan eens een gratis en vrijblijvende intake in bij onze huidtherapeut. Dit doe je door te mailen naar info@optimumclinics.nl of te bellen naar 085-1302796

Over de schrijver
Ik geniet ervan om mensen het cadeau van zelfvertrouwen te geven. Net zoals dit ooit aan mij is gegeven. Deze drijfveer zorgt ervoor dat ik geniet van de cosmetische dermatologie en om een huidkanker operatie cosmetisch mooi te laten lukken. Persoonlijke zorg met empathie, dat is waar het mij om gaat.
Reactie plaatsen