fbpx

Informatie voor patiënten

Voor al onze patiënten bieden wij beeldconsulten.

Hierdoor zijn wij in staat om patiënten vanuit hun thuissituatie te helpen en te ondersteunen in het management van huidziekten. We hebben een virtuele wachtkamer ingericht en patiënten bellen eenvoudig via een beveiligde app op de smartphone of tablet. Hierdoor kunnen we eczeem, acne, jeuk, infectieziekten en verdachte plekken analyseren en behandelen.

Optimum Clinics houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Corona virus nauw in de gaten. 

Vanzelfsprekend met als uitgangspunt de veiligheid voor onze patiënten en medewerkers. De spreekuren in gezondheidscentra zijn geannuleerd en afspraken worden omgezet naar beeld- en belconsulten of verplaatst naar een datum na 6 april. Strikt noodzakelijke behandelingen vinden doorgang op onze kliniek locatie in Oosterbeek. Bel gerust voor meer informatie.

Dermatologie en oncologie

Foto 07-06-19 om 16.11

Ik wil laagdrempelig advies voor huidziekten, huidkanker, spataderen en allergieën.

 • Algemene dermatologie
 • Huidkanker (diagnostiek en behandeling)
 • Moedervlekcontrole
 • Acne (en hidradenitis)
 • Eczeem
 • Contact allergie onderzoek
 • Psoriasis
 • Spataderen en ulcera

Cosmetische dermatologie

Cosmetische dermatologie

Naar mate de leeftijd vordert verandert uw huid met u mee. Wij zijn experts in het jong en fit houden van uw huid.

 • Ooglidcorrectie
 • Neuromodulatoren & Fillers
 • Lipvolume
 • CO2 laser
 • Peeling
 • Laser ontharen
 • Verwijderen fibromen
 • Behandeling pigmentvlek
 • Aanpak huidveroudering
 • Overmatig zweten

Spataderbehandelingen

spatader

Verborgen spataderen geven klachten van krampen en vermoeide benen. Spataderen worden frequent als cosmetisch storend ervaren.

 • Consult met duplex analyse (met  verwijzing van uw huisarts)
 • Endoveneuze laserbehandeling
 • Phlebectomie
 • Echogeleide FOAM-sclerotherapie
 • Sclerocompressietherapie (zonder verwijzing mogelijk)

Maak kennis met Optimum Clinics Oosterbeek

In het prachtige Villa Bella is Optimum Clinics Oosterbeek gevestigd aan de Utrechtse weg. U kunt er terecht voor dermatologie, cosmetiek en spataderbehandelingen We organiseren regelmatig interessante informatieavonden over verschillende onderwerpen, zoals ooglidcorrecties en spataderen/ veneuze ulcera..

Praktijkspreekuur

Partners van Optimum Clinics halen multidisciplinaire specialistische kennis in de praktijk. Eenvoudige consulten door de specialist bij u in de praktijk. Dichtbij, vertrouwd en goedkoper voor uw patiënt.

Waardetoevoeging partnerschap

Meerwaarde voor uw praktijk? Korte lijnen, kennis delen en intensief samenwerken. Eenvoudige consulten in de huisartspraktijk, complexe op de focuskliniek. Altijd toegang tot kennis voor een korte vraag of diepgang door onze compacte (geaccrediteerde) lunchbesprekingen.  

Focuskliniek

Optimum Clinics heeft een netwerk van focusklinieken voor medisch specialistische zorg. Kleinschalig, multidisciplinair, empathische en communicatieve artsen. Samen maken wij ons sterk voor kwalitatief hoogwaardige zorg.

Zorgkaart Nederland

Patiënten geven onze initiatiefnemer en dermatoloog De Zwart-Storm een 9,5 op Zorgkaart Nederland op basis van 130 waarderingen.
www.zorgkaartnederland.nl

Afspraak maken? Hoe doe ik dat?

 • Wanneer uw huisarts u digitaal doorstuurt via Zorgdomein hoeft u niets te doen. U wordt binnen 1 werkdag benaderd voor een afspraak.
 • U kunt ons bellen of mailen, klik hier voor de contactpagina.
 • We werken samen met alle huisartsen in de regio. 
 • Let op: wij voeren invasieve behandelingen enkel uit bij ASA 1 en 2 patiënten. Patiënten onder de 16 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders/ voogd.
 • Voor een vrijblijvend cosmetisch consult kunt u zonder verwijzing terecht.

 

Kwaliteitszorg gewoon vergoed

Optimum Clinics is een zelfstandig behandelcentrum dat zich richt op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke zorg dicht bij de patiënt. We bieden de zorg aan tegen een scherper tarief in vergelijking met ziekenhuizen. 

Wij werken zonder contracten met zorgverzekeraars om meer patiënten in de praktijk aan te kunnen aannemen. Dit betekend dat u voor kleine behandelingen vaak goedkoper uit bent bij Optimum Clinics en grote gewoon worden vergoed, uw eigen risico uitgezonderd. Dat noemen wij goede zorg. 

belangrijke informatie:

 • Om voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
 • Neem bij uw eerste bezoek uw legitimatiebewijs mee.
 • Vraag uw apotheker om een actueel medicatie overzicht.
 • U kunt zonder verwijzing een afspraak maken voor een cosmetisch consult.

OptimumClinics, mijn verhaal

Als jong kind droomde ik er al van dokter te worden, mensen helpen, bijdragen aan de maatschappij. Op mijn dertiende kwam ik zelf in aanraking met dokters door een ongeluk met vuurwerk. Mijn rechter hand was ernstig beschadigd en ik schaamde me diep voor die stommiteit. Door het uitstekende werk en inspanning de plastisch chirurg destijds herstelde mijn zelfvertrouwen. Vanaf dat moment wist ik dat ik mijn leven lang mensen het cadeau van zelfvertrouwen wilde geven. 

Deze drijfveer werd  tijdens mijn basisopleiding opgemerkt door andere artsen die me kansen hebben gegeven om me breed te ontwikkelen. Maar ook om direct in opleiding te komen tot dermatoloog en te promoveren op Communicatie in huid. Ik ben daar erg dankbaar voor. In die periode, vanuit de positie als gekozen vertegenwoordiger van de arts-assistenten, als lid van de ondernemingsraad van het Maasticht Universitair Medisch Centrum heb ik het zorglandschap vanuit het oogpunt van bestuurder leren doorgronden. 

Het werd me glashelder dat in een ziekenhuis (complexe organisaties) veel inefficiëntie zit en het is een hele uitdaging om met zoveel belanghebbenden veranderingen door te voeren. Ik merkte dat ik als arts zeer beperkte invloed heb op de organisatie van de zorg. Dat frustreerde en ging ten koste van mijn werkplezier. Het werd me duidelijk dat het patiëntenbelang, haar benadering en daarmee de kwaliteit van zorg onbedoeld onder druk komen te staan. Een ander niet onbelangrijk effect is dat zorg daardoor duurder is. Dit heeft mij overtuigd dat door zorg anders te organiseren veel voordelen te behalen zijn. 

Vanuit deze gedachte is Optimum Clinics ontstaan. We zijn een compacte organisatie met korte lijnen, zonder (dure) managers. Ik wil als arts de vrijheid hebben om ideeën in het voordeel van patiënten uit te werken en uit te voeren. Invloed op de organisatie van zorg. Binnen Optimum Clinics werken medisch specialisten intensief samen om kwalitatief hoogwaardige  zorg op een slimme manier in te richten en aan te bieden dichtbij de patiënt. 

Optimum Clinics faciliteert praktijkmanagement; we helpen en ontzorgen medisch specialisten om hun eigen praktijk op te bouwen. Ik vindt het fantastisch om met gedreven artsen samen te werken. Er komen frisse vernieuwende ideeën naar voren die je als groep kunt realiseren. In het afgelopen jaar hebben met veel aandacht de organisatiestructuur uitgedacht om te borgen dat medisch specialisten invloed hebben op het bestuur van de organisatie.

Op de lange termijn beogen we een kostensparing te realiseren. Complexe patiënten met veel pathologie of hoog risico op complicaties horen thuis in het ziekenhuis, echter dat is een minderheid. Ik ben van mening dat hoog volume, laag complexe zorg niet in een ziekenhuis thuishoort. Patiënten kunnen voor eenvoudige zorgvragen terecht in eerstelijns centra (bijv. gezondheidscentrum), ingewikkelde behandelingen in een focus kliniek zoals onze locatie in Oosterbeek. Op deze manier houden we de zorg voor onze kinds-kinderen betaalbaar en beschikbaar.

Ik merk dat veel specialisten en huisartsen deze visie op een nieuwe manier van het leveren van zorg delen. Er staan de komende jaren veel ontwikkelingen in het voordeel van patiënten te gebeuren. Optimum Clinics is een organisatie die deze veranderingen wil faciliteren en versnellen. Slimme, betaalbare, kwalitatief hoogwaardige zorg dicht bij de patiënt, daar staan we voor. 

Indien u medische zorg nodig heeft, hoop ik u te mogen verwelkomen in een van onze klinieken. U draagt daarmee bij aan het betaalbaar houden van de zorg. Ik kijk met nieuwsgierigheid uit wat de toekomst ons brengt.

dr. Eugene de Zwart-Storm, oprichter en dermatoloog

Plan nu een gesprek