Helpt zonlicht tegen acné? Ja én nee…
16 augustus 2020 

Helpt zonlicht tegen acné? Ja én nee…

Helpt zonlicht tegen acné? Ja, UV zorgt ervoor dat acné enigszins minder wordt, maar fel zonlicht zorgt er juist weer voor dat de klachten verergeren.
We hebben het over acné vulgaris, oftewel pukkels, puisten, jeugdpuistjes. Veelvoorkomend in de puberteit als de hormonen gaan werken en de huid vetter wordt, maar dermatologen zien het ook steeds vaker bij twintigers en dertigers. Acné gaat niet altijd vanzelf of gemakkelijk over.

Veel mensen met acné vragen zich af of zonlicht tegen acné helpt.

Het antwoord is complexer dan ja of nee. Het is ja én nee. Het is namelijk goed om acné in te laten drogen en daar helpt UV-licht bij. Zo worden ontstekingen van de huid minder. De zon droogt de huid daarentegen ook uit en dat zorgt ervoor dat de huid meer vet gaat produceren. Daardoor ontstaan weer méér ontstekingen.
Zon lijkt acné dus te verminderen, maar op het moment dat je langer in de zon bent, neemt de vetproductie en daarmee de kans op ontstekingen, weer toe.

Advies is om vooral niet in de felle zon te gaan.

Ook zeker niet te lang in de zon.Hoe lang dan wel? Een kwartier per dag zonlicht is voldoende om voldoende vitamine D aan te maken en dat is meteen een goede richtlijn voor de acnéhuid.
Zonbescherming is heel belangrijk in het geval van acné. Met zonbescherming produceert de huid niet zoveel talg en droogt de huid niet uit. In Nederland wordt factor 30 als advies gegeven voor zonbescherming.

Vragen over acne?

Alle vragen over acne beantwoorden wij graag.

Meer informatie: www.optimumclinics.nl

Telefoon: 085-1302796

E-mail: info@optimumclinics.nl

Chat: www.optimumclinics.nl

Facebook: Optimum Clinics

Over de schrijver
Ik geniet ervan om mensen het cadeau van zelfvertrouwen te geven. Net zoals dit ooit aan mij is gegeven. Deze drijfveer zorgt ervoor dat ik geniet van de cosmetische dermatologie en om een huidkanker operatie cosmetisch mooi te laten lukken. Persoonlijke zorg met empathie, dat is waar het mij om gaat.
Reactie plaatsen