Maak kennis met: Laura Scheringa-Seinen

Gynaecoloog

Laura Scheringa-Seinen

"Ik verheug mij enorm op de herhaaldelijke contactmomenten met patiënten en daardoor meer te kunnen betekenen in de verschillende levensfasen van mensen"

Ik ben Laura Scheringa-Seinen en ik ben sinds 2019 gynaecoloog.

Geboren en getogen in het mooie Drenthe heb ik, na 3 keer te zijn uitgeloot, gelukkig toch geneeskunde mogen studeren in Groningen. Het was altijd al mijn droom om gynaecoloog te worden. 

Na werkervaring in Ede en Nijmegen ben ik uiteindelijk de opleiding Gynaecologie gaan doen in Duitsland, waar ik in Ahaus, Kleve en Bocholt heb gewerkt. Nu werk ik nog steeds (deeltijd) in Bocholt.

Mijn interessegebied ligt vooral bij Verloskunde en Fertiliteit. De afgelopen jaren heb ik vooral veel in de verloskunde gewerkt en heb ik mij verder gespecialiseerd in echo's en het begeleiden bij zwangerschap en bevalling.


Waarom Optimum Clinics?

Het leek mij een hele leuke uitdaging om een spreekuur buiten het ziekenhuis op te starten. Ik wil graag op die manier in een voor de patiënt vertrouwde omgeving (zoals in de praktijk van uw huisarts) extra zorg en onderzoek bieden. Ik verheug mij ook enorm op de herhaaldelijke contactmomenten met patiënten en daardoor weer meer te kunnen betekenen in de verschillende levensfasen van mensen. Optimum Clinics geeft mij de mogelijkheid om alle tijd en aandacht aan mijn patiënten te geven die ik wenselijk vind. 


Waarvoor kunt je bij mij terecht?

Een heleboel dingen! Voor het plaatsen van een spiraaltje, voor zorgen over langere tijd onregelmatig bloedverlies, voor buikpijn die niet te verklaren is en waarvan een echo gemaakt moet worden. Maar ook voor advies over (andere) anticonceptie, advies over hormonen en advies over zwanger worden. Ook voor onverklaarbaar bloedverlies na de menopause of een extra (niet medisch geindiceerde) echo bij zwangerschap kun je snel bij mij terecht. 


Wist u dat... 

Laura tussen Aalten en Dinxperlo woont en dol is op de Achterhoek?

Ze Laura in het Duitse Bocholt niet kunnen missen en ze daarom maar een paar dagen in Nederland werkt?

Laura naast een man, zoon en dochter ook nog een Rhodesian Ridgeback, 2 katten, 2 paarden en een shetlandpony heeft?

Laura in haar vrije tijd heel veel plezier beleeft aan die gezellige drukke bende bij haar thuis?

u Laura 2 dagen per maand op onze spreekuurlocatie in Dinxperlo kunt vinden?