Vermoeide benen met een zwaar gevoel

Veel mensen klagen over een zware benen en een moe gevoel in de benen na een dag lopen in de stad of na lang staan. Naast vermoeide benen zijn er andere klachten krampen in de kuit of onrustige benen. Wat niet veel mensen weten is dat dit een uiting kan zijn van (verborgen) spataderen dieper gelegen in het been. Deze zijn niet altijd zichtbaar vanaf de buitenkant. Veel mensen lopen al jaren lang met vage klachten rond zonder dat ze weten dat spataderen een mogelijke oorzaak kan zijn.
Kramp in de benen
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Binnen de kortste keren een gezonde huid met de huiddokter

De oorzaak van vermoeide benen zit hem in het de verstoorde bloedsomloop.

Het hart pompt het bloed via de slagaderen naar het puntje van de teen. De terugweg is een heel ander verhaal. Door spierbewegingen stroomt het bloed terug naar boven. Bij elke spierbeweging stroomt het een stukje verder in de ader. Klepjes in de aders voorkomen dat het bloed wel naar beneden terugstroomt. Wanneer de klepjes niet goed functioneren is de bloedsomloop verstoort en hoopt zich vocht en afvalstoffen in het been op die krampen, vermoeide benen en een zwaar gevoel veroorzaken. In dit geval spreek je over spataderen. Deze zijn niet altijd aan de buitenkant zichtbaar. Vaak is er sprake van verborgen spataderen dieper in het been. 

Hoe spoor je spataderen op?

De artsen bij Optimum Clinics zijn experts in het opsporen en behandelen van spataderen. Tijdens het eerste consult wordt met een echo duplex onderzoek het aderstelsel in kaart gebracht. Dit eerste consult wordt met een verwijzing van de huisarts altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Soms brengt het verwijderen van spataderen kosten met zich mee. In de meeste gevallen wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. In het geval van laserbehandeling is dit altijd het geval. Hierbij wordt een dunne draad in het been gebracht en wordt de slecht functionerende ader van binnenuit verschrompeld. Het bloed maakt daarna weer gebruik van gezonde aders en hierdoor verbetert de bloedsomloop.

Uw persoonlijk consult vandaag nog inplannen

Bij Optimum Clinics bent u aan het juiste adres. Wij zijn experts in het in de diagnostiek en behandeling van spataderen en veneuze ulcera. Wij kunnen u goed en snel helpen. Als u interesse heeft in onze behandeling van uw spataderen of beenzweren, neemt u dan contact met ons op. Dit kunt u telefonisch doen op 085-1302796 of door te e-mailen naar info@optimumclinics.nl. U kunt tevens het contactformulier invullen op onze website voor extra begeleiding. Optimum Clinics helpt u graag verder met het verwijderen van uw spataderen!

Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]