Waarom slikproblemen bij ouderen behandelen?

Slikklachten en slikproblemen komen vaker voor bij volwassenen, met name bij ouderen. Slikken is een complex proces waarbij veel spieren en onderdelen bij betrokken zijn. Het is belangrijk om slikproblemen te behandelen en te voorkomen dat eten in de keel blijft hangen. Niet zelden leiden slikklachten tot uitdroging, ondervoeding en gewichtsverlies. Wanneer voedsel in de luchtpijp terecht komt kan zelfs een longontsteking ontstaan of men kan stikken. De behandeling van slikproblemen is afhankelijk van de oorzaak van de slikproblemen. 

Slikproblemen bij ouderen
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Eerst een diagnose, dan de behandeling van slikproblemen

Wanneer er sprake is van slikklachten zal de KNO-arts van Optimum Clinics in Nijmegen met een flexibele slang met aan het uiteinde een camera via uw neus in uw keel kijken om te achterhalen wat de oorzaak is van uw slikklachten. Soms is het nodig om aanvullend echo onderzoek te verrichten. Ook kan het voorkomen dat er een biopsie wordt verricht. Er wordt dan een klein korreltje weefsel afgenomen voor kweek. In sommige gevallen is het nodig om aanvullend allergie onderzoek te verrichten. Wanneer exact duidelijk is wat de oorzaak is , zet de arts een passende behandeling in.


Bent u benieuwd naar de oorzaak van uw slikproblemen? Maak een afspraak om u te laten onderzoeken door onze KNO-arts.  U kunt ons bereiken via 085-1302796 of info@optimumclinics.nl. Ook kunt u met ons chatten via de homepage


Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]