neusverstopping verstopte neus

Neusverstopping

Oorzaak en behandeling 

Op deze pagina over neusverstopping vindt u meer informatie over:

Wat is neusverstopping? Waarom gaat mijn neusverstopping niet weg?

Direct naar wat is 


neusverstopping en hoe herken je het

Wat zijn de oorzaken van neusverstopping? 


Direct naar oorzaken en onderzoek neusverstopping

Welke behandelingen zijn mogelijk bij neusverstopping? 

Direct naar behandeling neusverstopping
wat is neusverstopping

Wat is een neusverstopping? 

Iedereen heeft weleens een verstopte neus. Een hele vervelende klacht en eentje die heel vaak voorkomt. U wil natuurlijk snel van die verstopte neus af. Maar wat als de neusverstopping niet stopt of regelmatig terugkomt? Wanneer u altijd een verstopte neus heeft of zeer regelmatig dan spreken we van een chronische neusverstopping. 

Bij een verstopte neus kan er via de neus niet voldoende lucht worden ingeademd. Dit zorgt voor een verstopt gevoel en kan een gevoel van kortademigheid geven. U kunt druk op de neus of op de neusbijholtes voelen. Een verstopte neus staat in nauw verband met reukverlies en slaapapneu en/of snurken.onderzoek neusverstopping

Wat zijn de oorzaken van neusverstopping?

Een verstopte neus kan veel oorzaken hebben. Gelukkig zijn deze oorzaken vrijwel altijd onschuldig. Daarnaast kan neusverstopping ook leiden tot andere aandoeningen op KNO gebied. Een KNO-arts kan goed achterhalen wat de oorzaak is en u helpen om verdere klachten te beperken. 

Mogelijke oorzaken neusverstopping:


Hoe wordt neusverstopping onderzocht?

Allereerst zal de KNO-arts u een aantal vragen stellen. Ook zal de arts uw neus goed van binnen en van buiten bekijken. Op basis daarvan kan de arts vaak al een oorzaak vaststellen. Soms moet er aanvullend onderzoek worden gedaan zoals een allergietest, een reuktest of een CT-scan.


Neusverstopping en COVID-19

Sinds bijna twee jaar kunnen we ook COVID-19 aan het rijtje met mogelijke oorzaken van een neusverstopping toevoegen. Het is daarom belangrijk om eerst een test te doen alvorens u met klachten van neusverstopping een arts bezoekt.

Heeft u langdurig last van klachten na Covid? Dan kunt u terecht bij longgeneeskunde. Onze longarts is gespecialiseerd op het gebied van Covid nazorg. 

Neusverstopping verhelpen medicatie behandleing

Behandeling neusverstopping

De beste behandeling voor uw verstopte neus is afhankelijk van de oorzaak. Daarom is het, bij een chronische neusverstopping, belangrijk om u te laten onderzoeken door een KNO-arts. 

Een behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van antihistaminica wanneer er sprake is van een allergie. Indien het slijmvlies in de neus is opgezet of als er veel slijm in de neus is, dan heeft een neusspoeling of het voorschrijven van een neusspray vaak goed effect. Bij een ontsteking of neuspoliepen kunnen antibiotica of ontstekingsremmers tot de behandeling behoren. In sommige gevallen is een operatie nodig. 

Wilt u meer weten over neusverstopping? 

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Dat doen wij op een manier die u prettig vindt. Via de button "neem contact op" kunt u op verschillende manieren met ons in contact komen. 
Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

U kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak. Zo heeft u snel zekerheid over de oorzaak  van uw verstopte neus.

KNO arts Nijmegen

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we u goed kennen. Indien nodig stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Neusverstopping kan ontzettend vervelend zijn. Wij nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met uw huisarts. Uw huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met u besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij u. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij u helpen in uw eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar Optimum Clinics om uw klachten te laten onderzoeken. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

KNO arts Nijmegen
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

eten in de keel slikproblemen slikklachten
>>>

Wilt u weten welke behandelingsmogelijkheden er zijn?

KNO arts Nijmegen

KNO bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Wilt u meer weten over Optimum Clinics Nijmegen?