Tips tegen luieruitslag

Luieruitslag, heel veel kindjes krijgen er mee te maken. Heel vervelend voor zowel baby als de ouders. Voor je baby kan het heel vervelend voelen. Dit kan invloed hebben op het slapen. Voor jou als ouders kan het heel frustrerend zijn omdat je niet weet hoe je je kindje van die vervelende luieruitslag af kunt helpen. Wij hebben handige tips voor je.

Luieruitslag

6 tips tegen luieruitslag

  1. Regelmatig de luier verschonen: één van de hoofdoorzaken van luieruitslag is urine en ontlasting. Om de huid zo min en zo kort mogelijk met urine en ontlasting in aanraking te laten komen is het belangrijk de luier regelmatig te verschonen.
  2. Zorg voor droge billetjes: Vocht zorgt voor een broeierig klimaat in de luier. Een goed absorberende luier en het goed droog deppen van de billetjes helpen luieruitslag tegen te gaan.
  3. Zorg voor schone billetjes: Wanneer de tere babyhuid  langdurig in aanmerking komt met urine of ontlasting, heeft dit invloed op de ph waarde en kan de huid gaan irriteren. Maak de huid daarom goed schoon met een milde reiniger of milde babydoekjes.
  4. Gebruik een beschermende crème: wanneer de huid van je baby gevoelig is voor luieruitslag en snel geïrriteerd raakt, is het verstandig een beschermende crème te gebruiken. Crèmes die goed helpen tegen luieruitslag zijn zinkzalf en Sudo crème.
  5. Laat de baby af en toe in zijn of haar blote billetjes: Wanneer het mogelijk is dan kan het helpen om je baby af en toe een tijdje in de blote billen te laten. Op deze manier kan de huid goed drogen en herstellen.
  6. Hebben bovenstaande tips geen effect? Blijft je kindje erg lang en heftig last houden van luieruitslag? Neem dan contact op met een arts. In dat geval kan er sprake zijn van een schimmel of eczeem en is er een andere behandeling nodig

Luieruitslag

Baby met uitslag

Heeft je baby uitslag? Maak je je zorgen over de huid van je baby? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op:

Telefoon: 085-1302796

E-mail: info@optimumclinics.nl

Chat: www.optimumclinics.nl

Facebook messenger: Optimum Clinics

Over de schrijver
Als kwaliteitsmanager binnen Optimum Clinics zorg ik voor de optimale communicatie tussen patiënten, zorgverleners, huisartsen en andere verwijzers. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een blog of het organiseren van een nascholing. Op die manier verloopt alles soepel en blijft iedereen goed geïnformeerd.
Reactie plaatsen