Wat zijn de oorzaken van een afgenomen gehoor bij ouderen?

Gehoorschade komt veel voor bij oudere mensen en kent vele oorzaken. Het gehoor gaat ieder jaar een beetje meer achteruit. Een verminderd gehoor hoort dus bij de leeftijd zou je kunnen zeggen. Er zijn echter meer factoren die op oudere leeftijd gehoorverlies kunnen veroorzaken. Ook erfelijkheid en gehoorschade kunnen een grote rol spelen.  

Een afgenomen gehoor bij ouderen is dus niets om u voor te schamen. Het is wel iets om snel te laten onderzoeken zodat u weer beter kunt horen. Onze KNO-arts bij Optimum Clinics Nijmegen is gespecialiseerd in gehoorverlies, zowel langzaam intredende slechthorendheid als plotseling gehoorverlies. Neem nu contact met ons op en u kunt binnen een paar dagen al terecht om uw gehoor te laten testen. 

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
Optimum Clinics Oosterbeek

Persoonlijke zorg

Wij zien de mens achter de patient en bieden een luisterend oor 
Optimum Clinics Oosterbeek

Moderne technieken

Verzekerd van bewezen veilige technieken en moderne apparatuur 
Optimum Clinics Oosterbeek

Uitstekende specialist

Onze KNO-arts heeft jarenlange ervaring op het gebied van keel-, neus- en oorklachten

Hoe herken je de symptomen van slechthorendheid?

 Een simpel antwoord zou zijn dat het symptoom van slechthorendheid het slechter horen is. Dat is natuurlijk ook zo maar slechthorendheid die langzaam optreedt wordt vaak niet opgemerkt. Iemand die last heeft van gehoorverlies zal het minder goed verstaan van woorden vaak eerst bij anderen neerleggen. Het wordt niet goed verstaan doordat de ander onduidelijk praat of te zacht praat. Het ontwikkelt zich vaak zo langzaam dat het niet wordt opgemerkt.  Symptomen naast slechter horen zijn dus lastig aan te geven. Er zijn echter wel veel signalen waar op gelet kan worden:

  • Het volgen van een gesprek wordt lastiger 
  • U mist steeds vaker een telefoontje of heeft de deurbel niet gehoord 
  • U heeft meer last van harde geluiden, terwijl u de zachte steeds minder goed hoort 
  • Steeds vaker hoort u uzelf tegen iemand zeggen "wat zegt u?” 
  • Wanneer u een geluid hoort, vindt u het lastig om te bepalen uit welke richting dit komt 

Wanneer bovenstaande signalen herkenbaar zijn, neemt u dan contact met ons op voor een hoortest bij onze zeer ervaren KNO-arts in Nijmegen. Hoe slechter we horen, hoe moeilijker het is om het te verhelpen. Hierover leest u hier meer.  

Neem contact met ons op voor meer informatie

Bent u benieuwd wat onze kno-arts uit onze kliniek in Nijmegen (nabij Oosterbeek) voor u kan betekenen wanneer u minder hoort? Of heeft u interesse in een van onze andere behandelingen, bijvoorbeeld een behandeling tegen eczeem? Neem dan zeker eens contact met ons op. U bereikt ons op 085-1302796 en via info@optimumclinics.nl.

Plan hier uw consult

[gravityform id="1" title="false" description="false"]