Spataderen Denekamp Twente

Spataderen verwijderen

Wat zijn de kosten?

<2 weken

Binnen twee weken van uw spataderen af

700+

Meer dan 700 behandelingen per jaar

15 jaar

Ruim 15 jaar ervaring in spataderen
Optimum Clinics Oosterbeek

Spataderen verwijderen bij Optimum Clinics

Wilt u uw spataderen laten verwijderen? Dan bent u bij Optimum Clinics in Oosterbeek, nabij Arnhem, aan het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van spataderen.

  • Gespecialiseerde focuskliniek: Wij richten ons volledig op flebologie, dermatologie, gynaecologie en KNO.
  • Deskundige behandelaar: Zowel intake als ingreep worden uitgevoerd door onze speciaal opgeleide physician assistant 
  • Nooit lang wachten op een consult of behandeling: Vaak kunt u binnen enkele dagen al terecht voor zowel intake als ingreep.
  • Aandacht en kwaliteit: Wij nemen ruim de tijd voor u en tijdens het gehele behandelproces wordt u behandeld door dezelfde bahenelaar.
  • 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen: Ook hebben we achterewachtregelingen met grote ziekenhuizen in de buurt zoals Rijnstate en het Radboud UMC. 

Wat kost het verwijderen van spataderen?

Hier is geen kant en klaar antwoord op te geven. Wat het kost om uw spataderen te verwijderen is namelijk geheel afhankelijk van het soort spataderen en de behandeling die nodig is om uw spataderen te verwijderen. Zo kunnen kleine spataderen die vooral cosmetische klachten geven worden verwijderd door middel van sclerocompressietherapie. Het verwijderen door middel van sclerocompressietherapie kost 195 euro per been. Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer uw spataderen ook klachten geven zoals pijn, branden, jeuk, eczeem, vermoeidheid of kramp, is er vaak sprake van grotere en/of verborgen spataderen. Dit vraagt om een behandeling zoals EVLT of Muller. Deze behandelingen worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekering. 

Wilt u weten welke behandeling het beste is voor uw spataderen, wat de kosten hiervan zijn en of deze wordt vergoed door de zorgverzekering? Tijdens een intake geven wij u direct antwoord op deze vragen. Met een verwijzing van uw huisarts wordt de vrijblijvende intake vergoed door uw zorgverzekering. 

Echogeleide sclerocompressietherapie

Wanneer wordt een spatader behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

In principe worden spatader behandelingen vergoed vanuit de basis verzekering. Dit betekent dat met een verwijzing van de huisarts de behandeling van spataderen voor vergoeding vanuit de zorgverzekering in aanmerking komt. Er zijn echter wel een aantal spelregels onder welke voorwaarden aanspraak gemaakt kan worden op deze vergoeding:
  • De spatader moet klachten geven
  • De spatader moet dikker zijn dan 3mm
  • De kleppen in de spatader functioneren niet over een voldoende lang traject
  • De verbinding van de spatader functioneert niet goed met de dieperliggende grotere bloedvaten

Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. 

Uiteraard wilt u van tevoren graag weten of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt of niet. Daarom vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult bespreekt uw behandelaar uw klachten en worden de bloedvaten in de benen goed bekeken door middel van een echo-duplex onderzoek. Aan het einde van het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Tevens wordt er met u besproken wat de kosten van de behandeling zijn en of u voor vergoeding in aanmerking kunt komen.

Met een verwijzing van uw huisarts wordt het eerste consult vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Wanneer naar de huisarts met eventuele spataderen?

Reden voor een verwijzing door de huisarts kan bijvoorbeeld zijn wanneer uw spataderen klachten geven aan uw benen zoals vermoeidheid, kramp, vocht, jeuk, eczeem of een slecht genezende open wond. Ervaart u deze klachten? Maak dan een afspraak met uw huisarts om dit te laten beoordelen. 

Spataderen hoeven niet altijd goed zichtbaar te zijn en de klachten die spataderen geven kunnen vaag zijn. Vaak sluimeren klachten al lang en blijven mensen er een behoorlijke tijd mee rondlopen. De enige manier om te weten of klachten worden veroorzaakt door spataderen is door middel van een echo-duplex onderzoek. Met een verwijzing van uw huisarts wordt dit consult vergoed door uw zorgverzekering. 

wat zijn spataderen?

Wat kost een spatader behandeling wanneer deze niet aan de verzekeringsvoorwaarden voldoet?

Deze vraag wordt vaak gesteld in onze kliniek. Begrijpelijk want u wil natuurlijk vooraf graag weten waar u aan toe bent. Daarom worden uw benen altijd eerst uitgebreid onderzocht aan de hand van een echo-duplex onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld en leggen we uit of uw behandeling wel of niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Indien uw spataderen volgens de voorwaarden van de zorgverzekering niet onder de vergoede zorg vallen, komen de kosten voor uw eigen rekening. 


Kleinere spataderen zoals berkentakjes kunnen goed worden verwijderd door middel van sclerocompressietherapie. De kosten hiervan zijn 195 euro per been. Is er sprake van wat grotere spataderen dan kan een behandeling volgens Muller de beste keuze zijn. Een beperkte behandeling kost 550 euro, middel 825 euro en uitgebreid 1350 euro

Bij grotere en diepergelegen spataderen is een EVLT vaak de juiste behandelmethode. De spataderen die voor deze behandeling geschikt zijn voldoen vrijwel altijd aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Weten wat het tarief is van uw behandeling?