zorgnota declareren

Hoe declareer ik mijn zorgnota bij mijn verzekeraar?

Hoe de zorgnota gedeclareerd moet worden kan per zorgverzekeraar verschillen. Hier vindt u de link naar de informatiepagina van de verschillende zorgverzekeraars:

Staat uw zorgverzekeraar hier niet tussen en lukt het u niet om uw zorgnota te declareren? Neemt u dan telefonisch contact op met uw zorgverzekeraar. Uiteraard helpen wij u ook graag verder: 085-1302796

Tegenwoordig hebben de meeste zorgverzekeraars een app waarmee u gemakkelijk en snel uw zorgkosten kunt declareren. Zo belooft bijvoorbeeld het Zilveren Kruis om het geld binnen drie dagen op uw rekening te storten. Naast via een app kunt u bij alle zorgverzekeraars uw zorgnota indienen via hun website. Vindt u het niet prettig om dit online te doen? U kunt uw declaratie ook per post verzenden naar uw zorgverzekeraar. U kiest zelf de manier die het beste bij u past.

Zorgverzekeraars gebruiken drie termen. Het is belangrijk om te weten wat deze termen inhouden. Wij leggen u de drie termen uit:

  • Eigen risico
  • Vergoeding uit basisverzekering
  • Eigen bijdrage / niet vergoed uit de basisverzekering

Eigen risico

Het eigen risico is wettelijk bepaald en minimaal 385 euro per jaar. U kunt er voor kiezen om uw eigen risico vrijwillig te verhogen naar 500 euro of 800 euro. Wanneer u gebruik maakt van medisch specialistische zorg wordt eerst uw eigen risico opgemaakt.

Wanneer een zorgnota lager is dan uw eigen risico, zal uw zorgverzekeraar geen geld naar uw bankrekening overmaken. De verzekeraar verlaagt uw eigen risico met de hoogte van het bedrag van de ingediende zorgnota en u betaalt de zorgnota zelf aan Optimum Clinics.

Vergoeding vanuit basisverzekering

Wanneer u verwezen bent door uw huisarts is uw zorgnota automatisch te declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is wettelijk bepaald. De hoogte van de vergoeding uit de basisverzekering verschilt per polis maar is minimaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief van uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage / niet vergoed vanuit de basisverzekering

Met de eigen bijdrage wordt het deel van de zorgnota bedoeld dat niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij Optimum Clinics hoeft u dit niet te betalen. Wel zo fijn. Dit noemen wij de coulance regeling.

Om aanspraak te maken op de coulance regeling vragen wij u de afrekenspecificatie van uw zorgverzekeraar op te sturen naar onze zorgadministratie. Dit kan per e-mail via zorgadmin@optimumclinics.nl. U kunt het ook per post versturen naar Optimum Clinics, t.a.v. de zorgadministratie, postbus 102, 6860 AC, Oosterbeek

Reactie plaatsen