Meest gelezen blogs 2022

Zo tegen het einde van het jaar verschijnen er altijd allerlei lijstjes en overzichten. Zo is er op muziekgebied de top 4000, de top 2000 en zelfs de christmas top 50. Er is een lijst met de beste films, een overzicht van het nieuws van het afgelopen jaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit jaar voegen we er een nieuwe aan toe: de top 5 meest gelezen blogs van Optimum Clinics!

5) Schurft: hoe kom je er aan en hoe kom je er weer af?

Het is het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws geweest dat er weer veel mensen last hebben van schurft. Ook wij zien het in de praktijk ontzettend veel. Er rust een taboe op het hebben van schurft en vaak is er weinig over bekend. Een goede reden voor ons om er een uitgebreid blog over te schrijven.

4) Kriebeltrui - waarom een wollen trui kriebelt

De kriebeltrui op nummer 4. Deze hadden wij niet aan zien komen. Dit blog viel namelijk, tot een paar weken geleden, onder in de middenmoot. Maar ineens was het daar dan toch, heerlijk koud winterweer. Blijkbaar is de wollen trui weer helemaal hip en werd deze massaal weer uit de kast getrokken.

3) Oorpijn, waar komt het vandaan en wat kun je er tegen doen?

Dat het blog over oorpijn een mooie derde plaats behaalt, verbaast ons niet. Oorpijn is een veel gehoorde klacht en een erg nare pijn. Het kan van flinke invloed zijn op het dagelijks functioneren. Bij kleine kinderen heeft het niet alleen invloed op de kinderen zelf maar ook op de ouders. Best logisch dus dat er veel op Google wordt gezocht naar wat er tegen oorpijn te doen is.

2) De do's en dont's bij krentenbaard

Op een hele mooie tweede plek staat het blog over krentenbaard. Krentenbaard komt veel voor bij jonge kinderen. In dit blog wordt uitgelegd wat krentenbaard precies is, hoe je het kunt herkennen en wat je wel en vooral ook niet moet doen.

1) Hoe kom je zo snel mogelijk van een verkoudheid af?

Met stip op nummer staat het blog waarin we tips geven om zo snel mogelijk van een verkoudheid af te komen. In de zomer had dit blog een klein dipje wat betreft het aantal mensen dat dit blog per week bekeek om in de herfst- en wintermaanden een flink hoogtepunt te bereiken. Een ding is duidelijk, u bent allemaal heel benieuwd hoe u zo snel mogelijk van die vervelende verkoudheid af kunt komen.


Naast deze top 5 hebben wij nog veel meer blogs geschreven. Zo kunt u in onze blogs meer lezen over o.a. hoofdluis, spataderen, allergie en snurken. Een overzicht van al onze blogs vindt u hier.

Over de schrijver
Als kwaliteitsmanager binnen Optimum Clinics zorg ik voor de optimale communicatie tussen patiënten, zorgverleners, huisartsen en andere verwijzers. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een blog of het organiseren van een nascholing. Op die manier verloopt alles soepel en blijft iedereen goed geïnformeerd.
Reactie plaatsen